Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Trafik Tedbirleri En Üst Seviyeye Çıkartıldı

Asayiş

Ramazan Bayramı nedeniyle ülke geneli ve ilimizde trafik denetimlerinin 11 gün süreceği belirtildi.

Karaman Valiliği tarafından yapılan açıklamada;

2019 yılı Ramazan Bayramı tatili süresince ülke genelinde trafik akışının daha düzenli ve güvenli sağlanması amacıyla bayram öncesi ve sonrasını da kapsayacak şekilde alınacak trafik tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı. Dokuz günlük bayram tatili süresince trafik denetimleri 31 Mayıs  - 10 Haziran 2019 tarihleri arasında 11 gün süreyle gerçekleştirilecektir. 
 
Vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir bayram geçirebilmeleri için Valiliğimizce gerekli tüm tedbirler alınarak görevlendirmeler yapılmıştır. 
 
Bayram sürecinde vatandaşlarımızın ve özellikle sürücülerimizin trafik kurallarına her zamankinden daha fazla riayet etmelerini,  aşırı hız, yakın takip gibi trafik kuralı ihlâllerinden kaçınmalarını, uykusuz ve yorgun araç kullanmamalarını, arka koltuklar dâhil mutlaka emniyet kemerlerini kullanmaları ile her bir trafik kuralının en az bir hayat kadar değerli olduğunun bilinci içerisinde sevdikleriyle kazasız, sağlıklı ve huzurlu bayramlar geçirmelerini temenni ediyoruz.
 
Bu bağlamda alınan trafik tedbirleri ile bu tedbirlerin etkisini yerinde görmek, sürücülerde trafik güvenliği konusunda il genelinde daha güçlü ve yoğun bir farkındalık oluşturmak amacıyla, özellikle trafiğin yoğun olacağı değerlendirilen 31 Mayıs – 01 – 02 - 03 Haziran ve 07 – 08 -  09 Haziran 2019 tarihlerinde, karayolu güzergâhları üzerinde trafik duyarlılığı algısı oluşturmak amacıyla trafik denetim ve uygulamaları yerinde denetlenecektir.
 
Gerçekleştirilecek olan trafik denetim ve uygulamaları bizzat Valimiz Sayın Fahri Meral koordinesinde kaymakamlar, il jandarma komutanlığı ve il emniyet müdürlüğü tarafından belirtilen yoğun günlerde yerinde denetlenecektir.
 
Ayrıca, İçişleri Bakanlığınca 2019 yılı “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” olarak ilan edilmiş olup, ülke genelinde farkındalık oluşturmak amacıyla yıl boyu devam edecek kampanyaların yapılması talimatlandırılmıştır. Ramazan Bayramı tatili süresince yapılacak denetim ve uygulama faaliyetlerinde, “Bu Yolda Hep Birlikteyiz”, “Kırmızı Düdük” ve “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” kampanyalarına destek verilmesine devam edilecektir.
 
Yıl boyu devam edecek olan kampanyalar doğrultusunda denetim ve uygulama faaliyetlerinde kampanyanın geniş bir kitleye duyurulması için etkinlikler yapılacak olup, değerli Karamanlı hemşehrilerimizin desteklerini bekliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.