Öğrencilerin geleceğe emin adımlarla yürümesi ve güçlü toplum, güçlü Türkiye hedeflerine ulaşabilmek amacıyla hayal ettiklerini üretime dönüştürme fırsatı veren atölyeler, öğrencilere el becerisi kazandırmanın yanında geleceği için de yeni kapılar aralıyor.
Drama ve eleştirel düşünce, spor, zekâ oyunları ve satranç atölyelerinden FETEM ve robotik kodlama atölyelerine kadar geniş bir yelpazede öğrencilerin keyifli vakit geçirdiği TOKİ Ortaokulundaki atölyeleri inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, fen bilimleri, teknoloji, mühendislik alanları ve matematiğin harmanlandığı FETEM atölyesinde çalışan öğrencilerle bir araya geldi.
Öğrencilerin kendi emekleriyle oluşturdukları ahşap ve mekanik ürünlerin yapılışını mutfağında inceleme fırsatı bulan İl Müdürü Çalışkan, öğrencilerden ürünler hakkında bilgiler aldı. Ardından “Topraksız Tarım” adlı TÜBİTAK projesi çerçevesinde öğrencilerin yetiştirdiği ürünleri inceleyen İl Müdürü Mehmet Çalışkan, okul bünyesinde oluşturulan drama ve eleştirel düşünce atölyesini gezdi.
Ziyarette 2021 yılının Yunus Emre ve Türkçe Yılı ilan edilmesiyle Karaman gelindeki okullarda devam eden "Özümüz Yunus, Sözümüz Türkçe" projesi kapsamında Yunus Emre’yi canlandıran öğrenci şiir okuyarak İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ı karşıladı. Öğrencilerle sohbet eden Çalışkan, Yunus Emre’nin hayatını ve eserlerini onlardan dinledi.
Ziyaretin son bölümünde TOKİ Ortaokulunun idareci ve öğretmeleriyle sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, öğrencilerin farklı zenginlikteki kabiliyet ve becerilerini keşfetme ve geliştirmeye imkân sağlayacak oluşturulan bu atölyelerden dolayı okul yöneticilerine, öğretmelere ve okul personeline teşekkür etti.