Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Öğrencilere Seminer Verildi

Eğitim

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü (PTTO) tarafından ‘TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Destekleme Programları’ konulu seminer düzenlendi.

KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Selami Balcı, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı yaptı.

“Proje yazmak, yeni bir fikri yazılı hale getirmektir”

Rektör Gavgalı, “Proje yazmak, yeni bir fikri yazılı hale getirmektir. Projeyi yazıp bir ekiple hayata geçirdiğimiz için ekip ruhu da gelişiyor. Bu ekip ruhu ile yürütücü önderliğinde uyumlu çalışmayı ve yönetmeyi de öğreniyoruz. Bu proje öneri çağrılarının amacı da üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek; ön lisans öğrencilerine ise lisans öğrenimi öncesinde proje hazırlama kültürü kazandırmaktır.” dedi.

Açış konuşmasının ardından Proje Sorumlusu PTTO Öğr. Gör. Bilal Coşkun, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ile 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı hakkında öğretim elemanları ve öğrencilere programların amacı ve kapsamı hakkında detaylı bilgiler aktardı.

PTTO Koordinatörü Doç. Dr. Selami Balcı ise proje yazmaya ilişkin başvuru formu doldurulması ve örnek projelerle ilgili bilgiler verdi.

Doç. Dr. Balcı, çağrı süresince KMÜ bünyesindeki akademik birimlerde 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ile 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programına ilişkin bilgilendirme seminerlerini devam edeceğini ifade etti.

Seminer, katılımcıların merak ettiği soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.