Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

100.Yıl Coşkusu Görülmeye Değerdi

Güncel

Kurtuluş savaşımızın başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihinin üzerinden 100 yıl geçmesi için Türkiye çağında yapılan çeşitli etkinlikler yoğun bir şekilde sürdürülürken ilimizde faaliyetlerini sürdüren Atatürkçü Düşünce Derneği’nin ortaya koyduğu etkinlik görülmeye değerdi. 

BİFA kavşağında bir araya gelen Karaman’lı hemşerilerimiz hep birlikte Yeşildere köyünden Taşkale’ye ulaştılar. Burada konuşmacı Hamza Şanlıtürk yaptığı açılış konuşmasının ardından sözü ADD Şube Başkanı Emine Ülkan Şanlıtürk’e verdi.
Şanlıtürk’te “ Emperyalist güçler tarafından bölüşülen Türkiye’nin ayağı kalkmasının 100. yıldönümünü görkemli bir şekilde kutluyoruz. Bizlere bağımsızlığımıza kavuşturan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir kez daha önemini anlıyor ve saygı duyuyoruz. Aslında 81 vilayetin şubesi Samsun’da toplandı. Bizim oraya gitmemiz olmazdı. Çünkü Mustafa Kemal’in ata yurdu Taşkale’yi es geçemezdik. Bize güç veren saygıdeğer üyelerimiz ve Karaman’lı hemşerilerimize sonsuz teşekkürler ederim. Ayrıca Taşkale muhtarı Hasan Karaca’ya da gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etmeyi bir borç sayıyorum” dedi.
Atatürk’ün Ata kenti Taşkale’deki yapılan kutlamalardan sonra hep birlikte Karaman’a dönüp Cumhuriyet Parkında ki etkinliklere geçildi. 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.