Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

4. TOKİ Sakinleri İsyan Etti: “Hizmet Yok, Zam Var”

Güncel

Karaman’da 4. TOKİ aidatlarına yapılan yüzde 71’lik zam, TOKİ sakinlerini isyan ettirdi.

Karaman Merkez Kırbağı Toplu Konutları’nda yaşayan vatandaşlar, aidatlara yapılan zamma tepki gösterdi.

“Yeni ücretleri kabul etmiyoruz”

Karaman Merkez Kırbağı Toplu Konutları Site Yönetimi tarafından yapılan açıklamada, 2+1 dairelerin aidatlarının 471 liradan 806 liraya, 3+1 dairelerin aidatlarının ise 549 liradan 919 liraya güncellendiği belirtilmişti. Bu açıklama sonrasında tepkilere yol açan aidat ücretlerini protesto etmek için vatandaşlar bir araya gelerek “Yeni ücretleri kabul etmiyoruz” dedi.

“Millet burada 10 bin lira ile geçinmeye çalışıyor”

Aidatlara tepki göstermek için toplanan site sakinleri, "TOKİ aidatları alınıyor ama doğru düzgün hizmet verilmiyor. Etrafa bakacak olursak sulama yok, her yer kuruyor. Aidatlara yüzde 70’lik yapılan zam bizim için çok fazla. Millet burada 10 bin lira ile geçinmeye çalışıyor. Yapılan zammı kabul etmiyoruz ve düzeltilmesini istiyoruz.”

“Hizmet yok, zam var”

“Asgari ücretle çalışanlarımız var, okuyan çocuklarımız var, bu aidat ücreti bizi aşıyor. Asgari ücret ve emeklilerin ağırlıklı olarak yaşadığı yerde bu zam çok fazla. Yönetimi de buradan alsınlar, artık yönetimi istemiyoruz. Dairelerin içerisini bir koku sarmış vaziyette. Yönetim görevlerini yerine getirmiyor. Yönetim değişsin. 6 ayda bir toplantı yap diyoruz ama yönetimin umrunda değil, kapıya asıyorum diyor geçiyor. Ne aldı, ne verdi bilen yok. Hizmet yok, zam var. Yönetimde 3 tane memur, muhasebeci ve halkla ilişkiler müdürünün ne işi var?”

“Çözümü bulsa bulsa Vali bey bulur”

“Etrafa baktıkları yok, her şeyi muhtardan bekliyorlar. Buradaki ağaçları bile emekli bir abimiz poşetle kurumasın diye o suluyor. Eksiklerimizi ve şikayetlerimizi dile getiriyoruz ama yönetimde bir çözüm bulamıyoruz. Muhatap bulamıyoruz ama gerekirse Valilik’e çıkacağız. Aidata gelince toplamayı biliyorlar ama hizmete gelince yok. Sayın Valimiz bu konuya mutlaka el atmalı. Bu soruna çözümü bulsa bulsa Vali bey bulur" ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.