Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Ağaç Kardeşliği Projesi Adım Adım Gerçekleşiyor

Güncel

19 Mart’ta Çanakkale Biga'da Ağaç Kardeşliği coşkusu yaşandı. TEMA gönüllüleri, Adım Adım koşucuları ve çocukların katılımıyla düzenlenen fidan dikim töreni ile Adım Adım – Çocuklar Hatıra Ormanı için fidanlar toprakla buluştu

TEMA Vakfı, yardımseverlik koşusu düzenleyen Adım Adım Oluşumu'na üye koşucular aracılığıyla toplanan bağışlarla Ağaç Kardeşliği adlı doğa eğitimi ve ağaçlandırma projesini uyguluyor. Projenin ağaçlandırma aşamasında oluşturulan Adım Adım – Çocuklar Hatıra Ormanı için 19 Mart Cumartesi günü fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Çanakkale Biga’da bulunan Çınardere ağaçlandırma sahasında düzenlenen törende TEMA gönüllüleri, Adım Adım koşucuları ve çocuklar fidanları toprakla buluşturdu.
Ağaç Kardeşliği 2.274 öğrenciye ulaştı
Ağaç Kardeşliği Projesi çocukların doğada uygulamalar yaparak öğrenmesini ve doğayla duygu bağlarının güçlendirilmesini amaçlıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı iş birliği ile oluşturulmaya başlanan “Adım Adım – Çocuklar Hatıra Ormanı”yla da erozyonla mücadeleye katkı sağlıyor. 4 bin çocukla 8 bin fidana ulaşmayı hedefleyen proje, 47 ilde 60 ilçede toplam 2.274 öğrencinin katılımı ve TEMA Temsilcileri, İlçe Sorumluları ve Genç TEMA’ların destekleriyle uygulanıyor.
4.500 fidan toprakla buluşuyor
Projede Türkiye’de yardımseverlik koşusu modelini yaygınlaştıran Adım Adım Oluşumu koşucularının topladığı bağışlarla çocuklara doğa eğitimleri veriliyor. Eğitimlere katılan çocuk sayısı kadar fidan hatıra ormanına dikiliyor. Bununla birlikte doğa eğitimlerine katılan her çocuk birer fidan yetiştiriyor ve fidanlar toprakla buluşturuluyor. Bu kapsamda 2.274’ü hatıra ormanına dikilen, 2.274’ü ise çocukların yetiştirdiği fidanlar olmak üzere toplam 4.548 fidan toprakla buluşacak.
Program 8 etkinlikten oluşuyor
Proje ilkokul 3. sınıfta başlayıp 4. sınıfta devam eden uzun soluklu bir programı içeriyor. 8 etkinlikten oluşan programda çocuklar, kendi tohumlarını ekiyor ve fidanlarını gözlemliyor. Çocuklar gözlemlerini not edebilmeleri için tasarlanan defterlere notlar alıyor. Fidanların büyümesini izleyen çocuklar programın sonunda; ekosistem, endemizim, biyoçeşitlilik gibi kavramlarla tanışıyor. Kutu oyunu ile yapraklarından ağaçları tanımaya çalışıyor. Böylece doğayla duygusal bağı olan, doğanın nasıl işlediğini bilen, günlük hayattaki tercihlerini doğaya göre yapan nesillerin yetiştirilmesi için önemli adımlar atılmış oluyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.