Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

BTK'nın Kararına Tepki

Güncel

Karaman, CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Günay'dan BTK'nın sosyal medya sansürüne tepki.

CHP Gençlik Kolları Karaman İl Başkanı Emre Günay, Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) Instagram’a erişimi engelleyen kararına karşı sert bir açıklama yaparak, hukuki süreçlerin başlatılması için suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Cumhuriyetin 100. Yılında Özgürlük ve Eşitlik Vurgusu

Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine vurgu yapan Günay, halkın her kesiminden gelen özgürlük mücadelelerini hatırlattı. “Büyük Haziran Yürüyüşü’nden ’77 1 Mayıs’ına, Tekel Direnişi’nden şanlı Gezi Direnişi’ne kadar 100 yıllık tarihimizin her anına imzasını atmış halkımızı bir bütün olarak saygıyla selamlıyoruz,” ifadeleriyle, cumhuriyetin sağladığı özgürlük ortamının AKP iktidarı döneminde giderek daraldığını dile getirdi.

“Bu Uygulama Bir Suçtur”

BTK'nın Instagram'a erişim engellemesiyle ilgili olarak, bu kararın herhangi bir mahkeme kararına ve haklı gerekçeye dayanmadığını belirten Günay, "Bu uygulama bir suçtur. AKP iktidarı, kendi hazırladıkları anayasaya dahi uymayarak suç işlemiş, BTK bürokratlarını da bu suça direkt olarak ortak etmiştir," şeklinde konuştu.

Savcıları Göreve Davet Etti

Suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Günay, yargı organlarına da çağrıda bulunarak, “Bu uygulamaya karşı, cübbesine düğme dikmeyi reddetmiş tüm savcıları göreve davet ediyoruz,” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.