Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Dil, milletlerin geçmişten devraldıkları en büyük ve en önemli mirastır. Milleti millet yapan en önemli unsurlardan biridir ve milletin kimliğidir. Milli değerlerimizin ve kültürümüzün korunarak, nesilden nesle aktarılmasında en etkili araçlardan biri olan kültürümüzün en önemli ögesi dilimiz, hiç kuşkusuz, en önemli kültürel mirasımızdır.
Karamanoğlu Mehmet Bey, 745 yıl önce yayınladığı " Şimden girü hiç kimesne kapuda ve divanda ve mecâlis ve seyrânda Türki dilinden gayrı dil söylemeye”" ünlü fermanı ile Türkçemizin yeniden devlet dili olmasını ve Anadolu topraklarında köklü bir çınar haline gelmesini sağlayarak, dilimizin Anadolu’da ve yeryüzünde ebediyen yaşamasında öncü olmuştur.
Anadolu halkımız, ninnilerini ve ağıtlarını Türkçe söylemiş, Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli, Kaygusuz Abdal, Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan halka halkın diliyle seslenmiş, Türkçenin korunmasına gelişimine ve bu günlere gelmesine katkıda bulunmuşlardır. Türkçemiz, aydınların konuşma ve yazı dili olmuş, halkımız her zaman Türkçe konuşmuştur.
O günden bugüne kadar Türkçemiz dünyada en çok konuşulan 5'inci dil olmuş ve 220 milyonun üzerinde insanının konuştuğu bir dil hâline gelmiştir.
Aziz Milletimizin karakterini, kültürünü, medeniyet birikimini yansıtan Türkçemiz; kelime dağarcığı, kullanıldığı coğrafya ve konuşan nüfusun büyüklüğü bakımından da dünya dilleri arasında da en itibarlı diller arasında yer almakta, insanlık tarihinin en köklü en kadim dillerinden biri olarak kabul edilmektedir.
Karamanoğlu Mehmet Bey yayınladığı tarihi fermanı ile Türkçe’nin Anadolu topraklarında köklü bir çınar haline gelmesinde öncü olurken, Karamanlı Yunus Emre ise, berrak dili Türkçeyi kullanmadaki gücü ve dehası ile bu ulu çınara can suyu vermiş, Türkçemiz onun elinde yüksek bir edebi ve felsefi anlatım gücü kazanmıştır.
Bu yıl düzenleyeceğimiz 13 Mayıs Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi anma etkinliklerimize Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi'nden Çevre ve Doğal Kaynaklar ve Sağlık Komisyonu üye Milletvekillerimizi ve misafirlerimizi Karaman'da ağırlayacağız.
Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri vesilesi ile Türk diline büyük hizmetlerde bulunan Karamanoğlu Mehmet beyi, ecdadımızı, güzel dilimizi yüksek kültürümüzün nişanesi kılan Yunus Emre ve onun gibi birçok gönül erini, şairlerimizi, yazarlarımızı, mütefekkirlerimizi ve bütün edebi şahsiyetleri minnet, rahmet ve şükranla yad eder tüm Karamanlı hemşerilerimi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum." dedi