Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Elma Borsası Yerinde İncelendi

Güncel

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, Türkiye’nin ilk Elma Borsası için önemli bir inceleme gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanları Hasan Şanalmış ve Adeviye Durak, ayrıca MEVKA Karaman Yatırım Destek Ofisi yetkilileri, Elma Borsası’nın kurulacağı alanda yerinde incelemelerde bulundu.

Projenin detayları hakkında bilgi alan uzmanlar, Elma Borsası’nın Karaman tarımına ve elma üreticilerine sağlayacağı faydaları değerlendirdi. Bu projeyle birlikte, elma üretiminin daha verimli hale gelmesi ve üreticilerin daha iyi koşullarda piyasa bulmaları hedefleniyor.

Elma Borsası’nın, bölgedeki tarım sektörünü canlandırması ve yerel ekonomiye katkı sağlaması bekleniyor. Yapılan inceleme sonrası uzmanlar, projenin hızla ilerlemesi gerektiğini vurgulayarak, Karaman’ın tarım potansiyeline dikkat çekti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.