Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Karaman’da Yazar-Okur Buluşması

Güncel

Karaman Eğitim-Bir-Sen Şubesi tarafından düzenlenen yazar-okur buluşmasının bu haftaki konuğu, öykü yazarı Esra Kılıç Türedi oldu.

Gazi Kültür-Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt ve birçok davetli katıldı. Program, Esra Kılıç Türedi’nin "Kırık Kalemler Dükkânı" adlı öykü kitabı ekseninde başlayan söyleşiyle devam etti. Yazar, "Nasıl yazıyorum, niçin yazıyorum?" sorularının yanıtını katılımcılarla paylaştı. Türedi, yazma eyleminin ne öğretilebileceğini ne de öğrenilebileceğini ifade ederek, yazmanın aynı zamanda ciddi bir çalışma ürünü olduğunu vurguladı. Bir öyküyü ortaya çıkarabilmek için bazen aylarını harcadığını belirten yazar, yazının zorluklarına ve anlatımın derinliğine dikkat çekti.

Yazmanın, önce etkilenmekle başlayacağını ve yazdıkça, okudukça kişinin kendini ve üslubunu bulabileceğini ifade eden Türedi, nitelikli okumanın önemini de vurguladı. Program, plaket takdimi ve yazarın kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.