Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

KMÜ’nün Destegiyle Karaman’a Ilk Streç Film Fabrikasi Açiliyor

Güncel

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisinin (KMÜ PTTO) destegiyle Karaman Organize Sanayi Bölgesinde Karaman’in ilk streç film fabrikasi, Çolakoglu Hirdavat ve Rulman Mak. San. Tic. Ltd. Sirketi bünyesinde açiliyor.

Mevlana Kalkinma Ajansi’nin “2014 Bilgi ve Teknoloji Odakli Üretim Mali Destek Programi, Öncelik 3” çagrisi kapsaminda basvurusu yapilan “TR52 Bölgesinin Ilk Streç Film Üretim Tesisinin Kurulmasi” isimli proje, MEVKA tarafindan desteklenmeye hak kazandi.
Tüm Projeler Arasindan Ikinci Seçildi
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (PTTO) isbirligiyle kaleme alinan ve Karaman’a yeni bir is kolu katmayi amaçlayan proje, kendi kategorisindeki tüm projeler arasindan ikinci olarak seçildi.
Sözlesmesi Haziran ayi içerisinde imzalanacak proje hakkinda konusan Çolakoglu Sirketi yetkililerinden Ercüment Çolakoglu, projenin onaylanmasinin kendilerini çok mutlu ettigini belirterek, “Alti aylik bir sürede tamamlanacak proje ile Konya-Karaman bölgesinin ilk modernize streç film tesisini kurmus olacagiz. Endüstriyel kullanima uygun olarak üretilecek olan streç filmler bölge ve ülke ekonomisine de önemli katkilar saglayacak.” dedi.
Ercüment Çolakoglu, projedeki desteklerinden ötürü Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi PTTO Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Savas Sönmezoglu ile PTTO Koordinatör Yardimcisi ve ayni zamanda proje danismani Ögr. Gör. Mehmet Ali Canbolat’a tesekkür ederek, yapilan yatirimin hayirli olmasini diledi.
“Güzel bir Üniversite-Sanayi isbirligi örnegi sergilenmistir”
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi PTTO Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Savas Sönmezoglu ise proje hakkinda yaptigi açiklamada Proje ve Teknoloji Transfer Ofislerinin önemine deginerek, “KMÜ ailesi olarak mevcut ofisimizi kurmaktaki asil amacimiz, üniversitedeki bilginin sanayiye aktarilarak ekonomik degere dönüsmesine katkida bulunmakti.” dedi.
Projenin hedefi hakkinda da bilgi veren Doç. Dr. Savas Sönmezoglu, “KMÜ PTTO araciligiyla üniversite ve is dünyasi arasinda bilgi paylasimini kolaylastirmak için Ar-Ge/Danismanlik projeleri olusturmayi ve isbirliklerimizin sürdürülebilirligini saglamayi hedeflemekteyiz. Bu basarili çalismadan dolayi firmamizi ve proje danismanimizi tebrik ederim. Üretilecek bu yeni ürünler organize sanayinin hemen her alaninda yardimci ürün olarak kullanilabilecek özelliktedir. Güzel bir Üniversite-Sanayi isbirligi örnegi sergilenmistir.” seklinde konustu.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.