Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi konferans salonunda yapilan bilgilendirme toplantisina Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi Hayvancilik Genel Müdürlügüne bagli Altyapi ve Çevre Izleme Daire Baskani Ramazan Koçak, KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskan Yardimcisi Ihsan Bostanci, Konya Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Seyfettin Baydar ile KOP Bölgesi Illerinden Gida Tarim ve Hayvancilik il ve ilçe müdürlügüne bagli 120 kisilik bir ekip katildi.
KOP Idaresi’nde Hayvancilik Desteklemeleri Bilgilendirme Toplantisi Yapildi
KOP Idaresi’nde Hayvancilik Desteklemeleri Bilgilendirme Toplantisi Yapildi
Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber
Güncel
KOP, DAP, GAP ve DOKAP kapsamindaki 35 ilde uygulamaya giren damizlik koç, boga ve teke alimi ve ahir insaat ve tadilatlarina yönelik yapilacak desteklemelerin ayrintilari Konya’da masaya yatirildi.
“KOP, Bölge için tam bir Katalizör”
Toplantinin açilis konusmasini yapan Konya Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Seyfettin Baydar, KOP Bölgesi’ndeki hayvancilik faaliyetlerinin desteklenmesinin, bu hale gelmis olmasinin çok büyük gayretler gerektirdigini ve bunun neticesinde böylesine farkli bir desteklemeden bölge olarak yararlanildigini belirtti.
“Gida Tarim ve Hayvancilik teskilatlari olarak KOP Bölge Kalkinma Idaresi’nden ciddi anlamda faydalanacagimiz ve alacagimiz çok seyler var” diyen Il Müdürü Baydar, biz derken tarim ve hayvancilik sektörü paydaslarinin tamamini kastettigini ifade ederek, “Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde’nin kalkinmasinda, gelismesinde çok önemli bir katalizör rol üstelen KOP Bölge Kalkinma Idaresi, bizim çok deger verdigimiz ve birlikte çalisip, ‘Sektörleri nasil kalkindirir ve güçlendirebiliriz’i tartistigimiz bir yapidir. Kalkinma üzerine Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligimizin muazzamin üzerinde bir gayreti var. Üretmede, kirsal kalkinmada çok büyük bir gayreti var. Diger dünya ülkeleri ile Türkiye kiyaslandiginda ülkemizdeki tarimsal desteklemeler ve tarimsal politikalardaki akicilik, süreklilik ve çok güçlü desteklemeler hakikaten muazzam bir halde. Bunu da özellikle Avrupa ülkelerini incelediginiz zaman çok net görebiliyorsunuz. Bizler, kalkinmanin ve üretmenin lokomotifiyiz ve bu konu üzerinde ciddi anlamda gayretler sarf etmeliyiz. Neler yapacaksak, hangi potansiyeli etkin hale getireceksek ciddi arastirmalar yapiyor ve yapmaya da devam edecegiz” diye konustu.
“KOP Illeri ne kadar sansli oldugunun farkina varmali”
Altyapi ve Çevre Izleme Daire Baskani Ramazan Koçak ise konusmasina KOP Bölge Illerinin ne kadar sansli oldugunu dile getirerek basladi. Basta KOP Idaresi olmak üzere tüm paydaslarin Hayvancilik Desteklemesini çikartmak için çok yogun çaba sarf edildigine dikkat çeken Koçak, destekleme kapsamindaki illerde mevcut damizlik sigir ve damizlik koyun isletmelerinin insaat ve damizlik erkek materyal temininin desteklenmesine iliskin uygulama esaslari tebligin 5 Temmuz 2014 tarihli Resmi Gazetede yayinlandigi belirtti.
Koçak, hedef kitlelerinin yeni isletmelerden ziyade mevcut Aile isletmeleri oldugunun altini çizerek “Kalkinma Bölgeleri’nde Eylem Planlari kapsaminda toplam 35 ilimizde küçük ve orta ölçekli Aile Isletmelerine yeni Hayvancilik Desteklemeleri verecegiz. Yani yeni yatirimlardan ziyade mevcut Aile Isletmelerini hedefledik” seklinde konustu.
Konusmalarin ardindan katilimcilar Hayvancilik Desteklemeleri hakkinda Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi temsilcilerine sorular yönelterek detayli bilgiler aldi.
Paylaş: