Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Recep Konuk Kolları Sıvadı

Güncel

Konya Şeker'de yaklaşan seçimli genel kurul heyecanını arttıran bir gelişme yaşandı. Adaylar yavaş yavaş ortaya çıkarken, eski Başkan Recep Konuk'un yeniden aday olacağı konuşuluyor.

Edinilen bilgilere göre, Recep Konuk'un önümüzdeki günlerde adaylığını resmen açıklayacağı öğrenildi. Konuk'un bu adımıyla birlikte genel kurul sürecinde hareketlenme bekleniyor. Ayrıca, Recep Konuk sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğraf ile dikkatleri üzerine çekti. Paylaşımında "Selamünaleyküm" notunu düşen Konuk, geniş kitlelere seslenerek gelecek süreç için heyecan uyandırdı. Konya Şeker'in önümüzdeki dönemdeki yönetim kadrosu merakla beklenirken, Recep Konuk'un adaylığı sektörde ve kamuoyunda büyük ilgiyle karşılanıyor.

Recep Konuk Kimdir ?

Recep Konuk, 1956 yılında Türkmencamili Köyü'nde dünyaya geldi. Konya Selçuk Üniversitesi'ni bitirdi ve ardından Dokuz Eylül Üniversitesi'nde işletme eğitimi aldı. 1985 yılında Şanlıurfa'da öğretmenlik ve yöneticilik görevlerinin ardından iş hayatına atıldı. Zirai ürünler ve tarım makineleri ticareti yaptıktan sonra, 1994 yılında Çumra Belediye Başkanlığı'na seçildi.

1999 yılında Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve 2000 yılında PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanlıklarına seçilen Konuk, daha sonra Şeker Kurumu, Milli Kooperatifler Birliği ve Şeker Kurulu Üyelikleri gibi görevlerde bulundu. Dünya Pancar ve Kamış Üreticileri Birliği (WABCG) ile Uluslararası Avrupa Pancar Üreticileri Konfederasyonu (CIBE) Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

Konya Şeker bünyesinde gerçekleştirdiği projeler arasında Çumra Şeker Fabrikası, dünyanın tek kampüs içerisindeki en büyük Et ve Süt Entegre Tesisi, Dondurulmuş Parmak Patates Üretim Tesisi gibi 45 üretim tesisi bulunmaktadır. Ayrıca, Konya Şeker'in çeşitli kampüslerinde kurulan tesislerle tarım sektörüne önemli katkılarda bulunmuş ve Uydu Destekli Tarım Projesi ile Dana Bank gibi model projeleri hayata geçirmiştir.

Konya Şeker'in kurduğu vakıf eliyle ülkemizin ilk ihtisas üniversitesi olan Konya Tarım ve Gıda Üniversitesi'nin kuruluş çalışmalarına öncülük eden Konuk, çeşitli ödüllerle de onurlandırılmıştır. Bunlar arasında yılın girişimcisi, tüketici dostu, yenilikçi ve çevreci ödülleri bulunmaktadır. Ayrıca, Kazakistan'da 3 yıl süreyle Konya Fahri Konsolosluğu görevini üstlenmiş ve 2010 yılında Başbakanlık tarafından Vakıf İnsan Plaketi ile FAO tarafından gıda güvenliğine katkılarından dolayı madalya ile ödüllendirilmiştir.

Recep Konuk, evli ve üç çocuk babasıdır. 7 Haziran 2015'te 25. Dönem, 1 Kasım 2015'te 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekilliği ve 30 Kasım 2015'te TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanlığı, 29 Kasım 2017 tarihinde ise TBMM İçişleri Komisyonu Üyeliği yapmıştır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.