Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Tarımda İHA Eğitimi Verildi

Güncel

Tarımda İHA Teknolojilerinin kullanımı eğitimi verildi. Adana Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi (TAYEM)'de düzenlenen "Tarımda İHA Teknolojilerinin Kullanımı Eğitimi"ne İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Yılmaz Aslandağ ile birlikte Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli 11 teknik personel katıldı.

Eğitimde, tarımda kullanılan insansız hava araçları (İHA'lar), bu araçların kullanım alanları, 2D ve 3D ortofoto haritaların oluşturulması, multispektral kameralarla elde edilen verilerin analizi, bitki sağlığı ve verim çalışmaları gibi konular ele alındı. Katılımcılar, eğitim sonunda ortak projeler ve çalışmalar için fikir alışverişinde bulundular.

Konuyla ilgili Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sosyal medya hesbaından ,”Eğitimi düzenleyen ve İHA teknolojilerinin ilimizdeki tarımsal çalışmalara katkısını rehberlik eden Ziraat Yüksek Mühendisi Muharrem Aydoğdu'ya teşekkürlerimizi sunarız.” açıklaması yapıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.