Ar-Ge ve insan kaynaklarinin tanitilmasini amaçlayan Üniversite-Sanayi bulusmasina KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, akademik ve idari personel ile Karaman’in önde gelen sanayicileri ve is adamlari katildi.
ÖZLENEN TABLO: ÜNIVERSITE SANAYI ISBIRLIGI
Programin açilis konusmasini yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, çok mutlu ve heyecanli oldugunu belirterek, “Her zaman söyleriz üniversite sanayi isbirligi diye fakat hiçbir zaman bu isbirligini arzu ettigimiz seviyede görememistik. Fakat bugün Türkiye’de özledigimiz tablonun ilk adimini gerçeklestirmis bulunuyoruz. Bu müstesna günde yaptigi isi en iyi sekilde yapmayi amaçlayan, hevesleri degil idealleri olan, Karaman’i ve bu sehirde yasayan insanlari kendisi kadar düsünen, binlerce insanin ekmek parasini kazanmasina vesile olan ve üniversitemizin kurulmasindan bu güne gelmesine kadar önemli katkilar veren çok güzel insanlarla birlikte bulunuyoruz.” seklinde konustu.
“Üniversiteler Bulundugu Sehrin Gelisimine Katki Saglar”
Rektör Sabri Gökmen, üniversitelerin iki temel görevi oldugunu belirterek bunlarin birincisinin egitim ve ögretim ikincisinin ise bilimsel arastirmalar yapmak oldugunun altini çizdi. Gökmen, artik üniversitelerin bu iki görevinin ötesine geçerek bulunduklari sehirlerin sosyal kültürel ekonomik anlamda gelismesine ve toplumun yasam standardinin yükselmesine katkida bulunan kurumlar haline geldigini söyledi.
Dünya üzerinde üniversitesi gelismis olan ülkelere bakildiginda bu üniversitelerin bulundugu sehirlerin de gelismislik seviyesinin çok yüksek oldugunu vurgulayan Rektör Gökmen, “Japonya, ABD, Almanya gibi ülkelerin gelismisliginin arkasinda üniversitelerin varliginin oldugu hepimizin malumudur.” dedi.
“Degisime Ayak Uyduramayanlar Baskalarina Tabi Olurlar”
Hizla degisen dünyada degisime ayak uydurmanin zorunluluguna dikkat çeken Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Birey olarak, kurum olarak, ülke olarak degismek ve fark yaratmak zorundayiz. Eger degismez ve fark yaratamazsak yenilmis ve basarisiz olmus oluruz. Degisimi gerçeklestiremeyenler baskalarina tabi olurlar. Bu nedenle ne kadar iyi olursak olalim kendimizi gelistirmeye ve daha iyiye dogru yol almaya devam etmeliyiz.” seklinde konustu.
“Basarmak Için Takim Olmak Zorundayiz”
Gelisimi ve degisimi gerçeklestirecek olanlarin kalabaliklar degil takimlar olacagini belirten Rektör Gökmen, hiç kimsenin tek basina basarili olamayacagini söyleyerek, “Günümüzde var olmak için basarili olmak, basarmak için de takim olmak zorundayiz. Hiçbirimiz hepimiz kadar akilli olamayiz. Ferdi akillarin ve ferdi basarilarin degil, ortak akillarin ve istisareye dayali liderliklerin basarili oldugu bir yüzyilda yasiyoruz. Basarmak ve var olmak istiyorsak güçlerimizi birlestirmeli, ortak akli kullanmaliyiz.” dedi.
“Karaman Türkiye’ye Örnek Olabilecek Bir Sehir”
Rektör Sabri Gökmen, sikintilarin ve endiselerin paylasarak çözülebilecegini ifade ederek, aksi durumda kime nasil destek olunacagini, kimden destek bulunacagini bilmenin mümkün olmayacagini söyledi.
Üniversite ve sanayi isbirliginin önemine çok kez deginildigini hatirlatan Rektör Sabri Gökmen, bugünden itibaren bu birlikteligin daha da önem kazanacagini belirterek söyle devam etti: “Önde olmak, basarili olmak, örnek olmak istiyorsak artik biraraya gelmeliyiz. Karaman bunu basarabilecek ve Türkiye’ye örnek olabilecek bir potansiyele sahip. Gerek sanayiciler olarak gerekse üniversite olarak düsünsel anlamda buna sahibiz. Karaman son yillarda çok önemli firsatlar yakaladi. Bu firsatlari degerlendirmek, bu sehri daha ileriye götürmek için hepimiz en üst düzeyde sorumluluklar tasiyoruz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, ‘Insanlarin en hayirlisi insanlara faydali olandir’ diyor. Biz insanlara faydali olmak istiyoruz. Bunun yolu gözlerde isik, yüzlerde tebessüm olusturmaktan geçiyor. Biz üniversite olarak da sehir olarak da bilinç ve bilgi olarak da bunu gerçeklestirebilecek imkanlara sahibiz diye düsünüyor ve buna inaniyorum. Bu vesileyle bu güzel ortamin olusmasinda emegi geçen ve davetimize katilan herkese tesekkür ediyorum.”
“Sanayicilerimize Kendimizi ve Imkanlarimizi Tanitmak Istiyoruz”
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in ardindan kürsüye çikan Rektör Yardimcisi ve Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Yildirim slaytlar esliginde üniversitenin tanitimini yapti.
Üniversite ve sanayi isbirliginin öneminin sürekli olarak zikredildigini ifade eden Prof. Dr. Ahmet Yildirim, “Üniversitelerimizin ve sanayicilerimizin Ar-Ge çalismalarinin ivme kazanmasi için dogrudan temas halinde olmamiz gerekiyor. Üniversite olarak kendimizi sanayicilerimize yeterince tanitamiyoruz. Mühendislik Fakültesi olarak sizlerle tanismak, imkânlarimizi sizlere göstermek istiyoruz.” dedi.
Mühendislik Fakültesinin olanaklarindan bahseden Prof. Dr. Yildirim, “Fakültemizin imkanlari ve altyapisini gördügünüzde Ar-Ge çalismalari noktasinda bizlerin de sizlere katki saglayabilecegini göreceksiniz. Insallah bu isbirligini gelistirerek devam ettirecegiz. Sizlerin de tavsiyelerini alarak çalismalarimizi yönlendirmeye özen gösterecegiz.” seklinde konustu.
Sunumlarin ardindan sanayici ve is adamlari Mühendislik Fakültesinin laboratuvarlarini gezdi. Teknik ekipmanlari ve üretilen ürünleri yerinde inceleyen sanayiciler tanisma organizasyonundan duyduklari memnuniyeti dile getirdiler.
Fakülte gezisinin ardindan üniversite yemekhanesinde sanayici ve is adamlarina yemek verildi. Yemegin ardindan tanitim programi sona erdi.
Üniversite ve Sanayi KMÜ’de Bulustu
Üniversite ve Sanayi KMÜ’de Bulustu
Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber
Güncel
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Konya Teknokent, Selçuk TTO (Teknoloji Transfer Ofisi) ve Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi PTTO (Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi) ile Mühendislik Fakültesi isbirligi çerçevesinde üniversite ve sanayi bulusmasi gerçeklestirildi.
Paylaş: