Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Karaman Anjiyo Ünitesine Kavusuyor

Sağlık

Ilimizde Yeni Devlet Hastanesinin kurulmasiyla birlikte vatandaslarin saglik hizmetlerinden daha iyi yararlanmasina yönelik çalismalar devam ediyor.

2014 yilinda resmi açilisi yapilarak 450 yatak kapasitesi ile hizmet vermeye baslayan Karaman Devlet Hastanesinin tam donanimli olarak hizmet vermesi amaciyla hastanede eksikligi büyük ölçüde hissedilen ve vatandaslarin magduriyetine neden olan Kalp Damar Cerrahisi ve Anjiyo Ünitesinin, ilimize kazandirilmasi yönündeki girisimler sonucunda sona gelindi.
Konuyla ilgili olarak Karaman Valiligi’nden yapilan açiklamada, “Bu bakimdan vatandaslarin taleplerinin de dikkate alinarak bir an önce Karaman Devlet Hastanesine anjiyo ünitesinin kazandirilmasi amaciyla sürdürülen çalismalar sonrasinda, yaklasik maliyeti 1 milyon 400 bin Türk Lirasina mal olan anjiyo cihazi, 2015 yilinin Haziran ayi ortalarinda Karaman Devlet Hastanesinde kurulumunun tamamlanmasi beklenmektedir. Karaman ve ilçelerinden gelen hastalarin Karaman Devlet Hastanesinde anjiyo ünitesi bulunmamasi nedeniyle hasta sevklerinin Konya’ya yapilmasi, ilimizdeki kalp damar cerrahisi ve anjiyo cihazi ihtiyacini gündeme getirmistir. Vatandaslarin magduriyetinin giderilerek saglik hizmetlerinden daha iyi sekilde yaralanabilmeleri için yapilan çalismalar ve sürdürülen girisimler neticesinde; Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterliginin Devlet Hastanesi Yönetimi ve Vali Murat Koca’nin yakindan takip ettigi anjiyo ünitesinin ilimize kazandirilmasi konusunda olumlu sonuçlar elde edilmistir. Saglik Bakanligi tarafindan alimi yapilan Kalp Damar Cerrahisi ve Anjiyo Cihazinin kurulmasi ile ilgili olarak firma yetkilileri tarafindan, Karaman’dan konuyla ilgili olarak dört uzman hekim, alti hemsire, iki anestezi teknisyeni ve iki röntgen teknisyenin Ankara Yüksek Ihtisas Egitim ve Arastirma Hastanesinde egitim verilecektir. Egitimlerin tamamlanmasina müteakip anjiyo ünitesi Kasim ayi içerisinde hizmet vermeye baslayacaktir” dendi.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.