Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Karaman’da Anne Sütü ve Emzirme Eğitimi

Sağlık

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü, bebek ve çocuk sağlığının geliştirilmesi amacıyla “Emzirme Danışmanlığı Personel Eğitimleri” gerçekleştirdi.

Ülkemizde emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi için 1991 yılından bu yana yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında, Karaman ili 2003 yılında başarılı çalışmaları dolayısıyla “Altın Bebek Dostu İl” unvanını kazanmıştı.

Eğitimler, 10-11 Ekim 2024 tarihlerinde Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 14 Ekim 2024 tarihinde Ermenek Devlet Hastanesi ve 15 Ekim 2024 tarihinde Sarıveliler Devlet Hastanesi’nde anne ve bebeklere hizmet veren tüm sağlık personellerine yönelik olarak düzenlendi. Eğitimlerde, anne sütünün önemi, emzirmenin başlatılması ve sürdürülmesi, bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi, 6. ayından sonra 2 yaş ve ötesine kadar tamamlayıcı beslenme ile emzirmeye devam edilmesi konuları üzerinde duruldu.

Eğitimlerin sonunda, katılan sağlık personellerine “Katılım Belgeleri” takdim edildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.