Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Karaman’da Emzirme Haftası

Sağlık

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli farkındalık çalışmaları düzenliyor.

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen etkinlikler, hastanenin Doğum Servisi'nde yatan ve son bir hafta içerisinde doğum yapan annelere yönelik olarak devam ediyor. Bu kapsamda, annelere ve anne adaylarına emzirmenin ve anne sütünün önemi hakkında bilgi veren mektuplar dağıtıldı.

Çocuk doktorları ve bebek hemşireleri tarafından öncülük edilen çalışmada, dağıtılan mektuplarda bir bebeğin annesine yazdığı duygu dolu ifadeler, öğretici bir dille kaleme alındı. Annelerin büyük ilgiyle okuduğu bu mektupların, pek çok anneyi duygulandırdığı gözlemlendi.

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emre Ay, etkinlikler hakkında yaptığı açıklamada, “Unutmayalım ki her annenin sütü bebeğine özeldir. Emzirmek her annenin, anne sütü her bebeğin hakkıdır. Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği olarak tüm annelerimizin ve anne adaylarımızın 1-7 Ekim Emzirme Haftası’nı kutlarız” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.