Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Palyatif Bakım Merkezi Meğer İlimizde Ne Büyük İhtiyaçmış

Sağlık

Karaman Devlet Hastanesinde 2015 Ekim ayında açılışı gerçekleştirilen Palyatif Bakım Merkezi her geçen gün memnuniyeti ve talebi artarak hizmet veriyor. İlk kurulduğunda 10 yataklı olarak açılan Palyatif Bakım Merkezi daha sonra ihtiyaca binaen 14 yataklı birim haline getirildi.

Yatak doluluk oranı % 80’lerin altına düşmeyen Palyatif Bakım Merkezinde hastaların kalış süreleri de hastaya göre değişiyor.
Karaman Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Birim Sorumlusu Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Demir kliniği ile yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığının Palyatif Bakım Merkezlerine çok önem verdiğini, ülke genelinde yeni yeni kurulmaya başlayan birimler içerisinde Karaman Devlet Hastanesinin ilkler arasında olduğunu belirtti.
Birim olarak sistemi oturttuklarını ve diğer illere göre çok yol kat ettiklerini vurgulayan Op. Dr. Murat Demir şöyle devam etti: “ Palyatif Bakım Birimi olarak sadece hastaya değil hasta yakınlarına da destek ve hizmet veriyoruz. Hasta ve hasta yakınlarının fiziksel, psikososyal ve ruhani gereksinimlerinin karşılanmasının yanında acı çekmenin önlenmesi ve hafifletilmesine yönelik uygulamalarımızla yaşam kalitesini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Hastalarımızın son ana kadar mümkün olduğunca aktif bir yaşam sürmelerine yardımcı olurken hasta yakınlarına hastalık süreci ve sonrasında kendi yas süreciyle başa çıkabilmelerinde destek olmaya çalışıyoruz. “Yas dönemi danışmanlığı” da diyebileceğimiz hizmeti ekip olarak vermeye çalışıyoruz”
Karaman Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezinde 1’i uzman olmak üzere 2 hekim ve 8 hemşire aktif olarak görev yaptığını dile getiren Klinik sorumlusu Op. Dr. Demir hastaların Birime kabul ve yatış süreci hakkında da bilgi verdi:“ Merkezimize başvurular, palyatif bakım hizmeti almak isteyen hastaların kendisi veya aile bireyleri tarafından bizzat yapılabileceği gibi aile hekimi veya hastanın takip ve tedavisini yapan sürekli doktoru tarafından da taburcu aşamasında gerekli görüşme ve koordinasyon sağlanmak suretiyle palyatif bakım merkezine yönlendirilebilir. Sağlık tesisine gelemeyecek durumda olan hastalar bulundukları ortamda evde sağlık ekiplerince ziyaret edilerek, birlikte yaşadığı aile bireylerinin durumu ile bir bütün olarak değerlendirilir. Değerlendirme sonucunda palyatif bakım hizmeti alması uygun görülen hastanın merkezimize nakli yaptırılır.”
“HASTALARIMIZLA AİLE GİBİ OLDUK”
Açıldığı günden itibaren bugüne kadar geçen 9 aylık süre içinde kanser hastaları, ileri evre Kronik Akciğer Hastaları, felç, alzheimer, son dönem böbrek yetmezliği ve ileri evre kalp yetmezliği olan hastalarla ilgilendiklerini ve yatan hastanın en az 2 hafta misafir edildiğine dikkat çekerek “ şu anda kliniğimizde 3 aydır bakım ve tedavi gören hastalarımız ve yakınları bulunuyor. Hastalarımızla aile gibi olduk. Birbirimizi tanıyoruz. Beklentilerini biliyoruz. Artık karşılıklı özel günlerimizi kutluyoruz. Kaybettiğimiz hastalarımızın yakınlarına mutlaka taziyeye gidiyoruz. ” dedi.
arma tanıtım filminin izlenmesi ve fotoğraf sergisinin gezilmesi ile sona erdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.