Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Başkan Bayram: "Su, Milli Güvenlik Meselesi Kadar Önemli"

Tarım

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, tarım sektöründeki su sıkıntısının ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, bu durumun milli güvenlik meselesi kadar önemli olduğunu vurguladı. Bayram, 5 yıldır su sorununa dikkat çekmek için yetkililerle görüşmeler yaptıklarını, basın açıklamalarıyla kamuoyunu bilgilendirdiklerini ve çözüm odaklı projeleri takip ettiklerini söyledi.

"Çiftçimizin Sesini Duyurmaya Devam Edeceğiz"

Mehmet Bayram, su sıkıntısının bölgemizde tarımın geleceğini tehdit ettiğini belirterek, "Görevimiz çiftçimizin sorunlarını dile getirmek, çözümü ise hükümet yetkilileri ve bakanlıklardır" dedi. Bayram, su sorununa karşı yapılan uyarıların yeterince dikkate alınmadığını, iklim değişikliği ve kuraklığın etkisiyle durumun her geçen gün kötüye gittiğini ifade etti.

"Mahsuller Susuzluktan Kurumaya Terkediliyor"

İlin her bölgesinden üreticilerin yaşadıkları su sıkıntısını dile getirdiğini belirten Bayram, "Çoğu bölgede mahsuller susuzluktan kurumaya terkedilmiş durumda. Sorunları doğmadan teşhis edip çözen bir toplum olamıyoruz. Ne dersek diyelim, yaşamadan anlamıyoruz" şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.