Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Başkan Bayram: “Yağışlar Yüzümüzü Güldürdü”

Tarım

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Yeşildere ve Gödet barajlarını gezerek su seviyesini gözlemledi.

Yağan kar ve yağmurun bereketli geldiğini söyleyen Başkan Mehmet Bayram: “ Kar yağışı yeraltı sularının beslenmesi, kaynakların artması ve barajlardaki su seviyesinin yükselmesi için büyük katkı sağlayacaktır. Yeşildere ve Gödet barajlarımızda su girişlerinin artmakta olduğunu gördük. Özellikle Yeşildere barajı yağan bereketli kar ve yağmur yağışlar sonrası 2 yıldır barajda yapılan tadilat ve yaşanan kuraklıktan dolayı mağduriyet yaşayan üreticilerimizin Toroslarda yağan yoğun karların erimesi ile sulama yapabileceği beklentisi oluşmuştur. Karaman, 1 Kasım 2021-28 Ocak 2022 tarihleri arasında yağmur ve kar yağışı miktarı 260 (mm) olarak kayıtlara geçti.  Geçen yıl Karaman'a bu süre zarfında 129, (mm) yağış aldığı bilgisini aldık.  Yağışların artışıyla rekolte artışı olacağını tahmin ediyoruz.

Bölgemizde 1 Kasım 2021-24 Ocak 2022 tarihleri arasında yağmur ve kar yağışı geçtiğimiz yıla oranla önemli miktarda artış göstermiştir. Bölgemizde özellikle kıraç arazilerde ekili hububatlar için Nisan ve Mayıs aylarında beklenen yağışlar da gerçekleşirse yüksek rekolte beklemekteyiz” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.