Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Üreticiler Bilgilendiriliyor

Tarım

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile TARSİM Konya Bölge Müdürlüğü işbirliğinde, üreticilere yönelik Devlet Destekli Tarım Sigortaları tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantılar, Ermenek, Kazımkarabekir ve Ayrancı ilçelerinde gerçekleştirildi.

Toplantılarda, üreticilere Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi'nin işleyişi ve 2024-2025 yılı uygulamaları hakkında detaylı bilgiler verildi. TARSİM yetkilileri tarafından çiftçilere, tarım sigortaları havuzunun 2024 yılı uygulamaları, bitkisel ürün ve hayvan hayat sigortaları konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Ayrıca, arıcılık (arılı kovan) sigortası, büyükbaş hayvan hayat sigortası, küçükbaş hayvan hayat sigortası ve prim destekleri gibi konularda sunumlar gerçekleştirildi. Üreticilere, sigorta sisteminin avantajları ve kapsamı hakkında detaylı açıklamalar yapıldı.

Toplantılar, çiftçilerin sorularının cevaplandırılması ile sona erdi. Üreticiler, TARSİM’in sağladığı devlet destekli tarım sigortalarının önemini vurgulayarak, bu tür bilgilendirme etkinliklerinin devam etmesini talep etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.