Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Yöresel Ürünlerimiz Tanıtıldı

Tarım

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından Karaman’da uygulanmakta olan Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi ilimizin tanıtımı ve kalkınması için desteklerine devam ediyor.

2023 yılında olduğu gibi 2024 yılında da YÖREX fuarında yerimizi aldık. 5 gün Antalya ilinde süren ve Türkiye’nin her bölgesinden yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı yapılan fuarda ilimizin coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerinin tanıtılması için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2024 yılında Yörex Fuarında 100 metre karelik stand kurulmuştur. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü adına proje ekibi olarak Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Sayalan ve şube personeli fuardaki çalışmalarda yer almaktadır. Stantta yöresel ürün üreten ve  pazarlayan kooperatif, STK, çiftçi ve özel sektöre ürünlerini tanıtmaları ve pazarlamaları için yer verilmiştir.

Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi fuar alanında bulunan stant yerinin giderleri ve kirasının yanı sıra katılımcı kooperatif, STK ve çiftçilerin 4 günlük konaklama ve iaşe giderlerini de karşılamıştır.

İl Müdürü Hatice Bulut konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada “İlimizde 14 adet coğrafi işaretli ürün bulunmakta olup, bu ürünlerle birlikte ekonomik anlamda öneme sahip Karaman Elması , zeytinini süt ve süt ürünlerini, şekerleme ve tarım ürünlerinin tanıtılması amacı ile EXPO YÖREX fuarında yerimizi aldık.

İl Müdürlüğü olarak yürüttüğümüz çalışmalarda sadece üretim odaklı değil aynı zamanda üretilen ürünlerin pazarlanmasının da önemli olduğu bilinci ile hareket etmekteyiz. Bu amaçla fuara katılımlarını sağladığımız tüm katılımcılara bereketli bir fuar geçirmelerini diler, İlimizin yöresel ve coğrafi  işaretli ürünlerinin yanında kültürümüzün tanıtılmasında önemli bir yere sahip olan bu çalışmada desteklerini esirgemeyen başta Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı'ya Tarım Reformu Genel Müdürlüğümüze ilimiz ve üreticilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.