Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

KOP Destekli Kalkınma Projelerine Yerinde İnceleme

Ulusal

KOP İdaresinin hibe destekleri ile finanse ettiği ve proje ortağı kamu kurumları tarafından hayata geçirilen Kırsal Kalkınma destek projeleri yerinde inceleniyor. Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ile KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin’in katıldığı saha incelemelerinde üreticilerin mutluluğu gözlerine yansıdı.

Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Konya’ya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Konya Ovası Projesi (KOP) Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ile birlikte kırsal kalkınma başlıklı hibe desteği sağlanan projeleri yerinde inceledi. İlk olarak Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu Mahallesinde kadın İstihdamını artıracak ‘Huğlu KOP Tekstil Atölyesi’nin açılış törenine katılan Yeniçeri ve Şahin, ardından Hüyük ve Doğanhisar ilçelerinde sürdürülen Kırsal Kalkınma Destekleme Projelerinin saha incelemesini gerçekleştirdi.

Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinden oluşan KOP Bölgesindeki kamu kurum ve kuruluşları tarafından hazırlanan projelere; KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP), Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma (KOP KIRSAL), KOP Bölgesinin Hayvancılık Altyapısının İyileştirilmesi Programı ve Tarımsal Araştırmalar Programları kapsamında hibe desteği sağlandığını söyleyen KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, bölgede farkındalık oluşturan, katma değeri yüksek, insan hayatına dokunan ve bölgenin ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlanan proje tekliflerinin desteklenmeye devam edeceğini belirterek; “Bölgemizde yürütülen projelerde istihdam, sürdürülebilirlik ve markalaşmaya büyük önem veriyoruz. İnsanımıza katma değer oluşturmak amacıyla kurumlarımızın birlikte hareket ederek geliştirmeyi planladıkları tüm projelerini destekleyerek elde edilecek ürünlerin ilk elden pazarlanmasını önemsiyoruz. Öncelikle genç ve kadın istihdamını artıracak projelerle kırsaldan kente göçün önüne geçilmesini hedefliyor ve geliştirilen işletme modelleri ile başarıya ulaştığımızı görmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri’ ise, Kırsaldaki en ücra yerleşim alanlarına kadar ulaşabilen, yörenin insan sermayesini sürdürülebilir tarımla buluşturan, insan refahını arttırmaya yönelik projelerin sahadaki karşılığını görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Mali Destek Programlarına proje sunarak hibe desteği alan Valilikler, İl Özel İdareleri, Kaymakamlıklar, Üniversiteler, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, DSİ Bölge-Şube Müdürlükleri, Orman Müdürlükleri, Araştırma Kuruluşlarına teşekkürlerini sunmak istiyorum. Bölgenin ihtiyacı yerelden belirlenir ve bu sayede kalkınmanın dinamikleri harekete geçirilebilir” şeklinde konuştu.

Bölgede devlet desteklerinden yararlanarak üretim imkanlarına kavuşan vatandaşlar da sağladıkları finansman desteklerinden dolayı başta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank olmak üzere emeği bulunan tüm kamu kurumlarına teşekkürlerini iletti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.