Karaman'ı Sel Aldı

Karaman’da ikindi saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağış sele neden oldu. Birçok ev ve bodrum katı sular altında kalırken bazı kişiler selden canını son anda kurtardı.

Karaman'ı Sel Aldı

Karaman’da ikindi saatlerinde başlayan sağanak yağmur etkisini artırınca yollar göle döndü. Tıkanan rögar kapaklarında biriken sular evlere ve bodrum katlarına doldu. Kimi vatandaş sele uykuda yakalandı kimi vatandaş ise eşini kurtarmak için evine koştu ve pencere demirlerini sökerek eşini kurtardı. Selin geldiği adreslere ihbar üzerine polis ve belediye ekipleri sevk edildi ve sular tahliye edilmeye başlandı.

Duvarı kapattılar su bastı

Mahallenin göle döndüğünü söyleyen Murat Aktaş: Tren yolunun kenarındaki duvarı kapattılar. Orayı kapattıkları için su gidemedi ve evlerimizi su bastı. Bodrum kattaki evler tavana kadar suyla doldu. Bu asfaltı yapan arkadaşlara yaparlarken su basar demiştim ama emir bize böyle geldi dediler asfaltı yükselttiler. Rögarlar asfalt ile kapanınca su gidecek yer bulamadı ve evlerimize doldu. Bizim mahallemiz göl yatağına döndü. Komşumun eşyaları tamamen kullanılamaz hale geldi. Bazı komşularımız canını zor kurtardı. Belediye başkanımız buraya bir çözüm üretmeli” dedi.

Canımı zor kurtardım

Sele uykuda yakalanan Altan Uzlar, “Olay bir anda meydana geldi. Pencereden sular içeri girmeye başladı hemen kendimi dışarıya attım. Uyuyordum canımı zor kurtardım hiçbir eşyamı alamadım” diye konuştu.

Garajda 2 metreye yakın su birikti

Biriken yağmur sularının duvarı yıkması sonrasında garajlarını su bastığını söyleyen Yusuf Düzgün, “Karaman merkez 238. sokakta şuan 2 garajımızın dibinde duvar vardı. Duvar yıkıldı ve biriken sular garaja dolu. Garajda 2 metreye yakın su birikti ve içeride 2 araba ve diğer eşyalarımız kaldı. Diğer günlerde yağmur yağışı olduğunda da garajı böyle su basıyor ve hiçbir önlem alınmadı. En son tren yolu duvarı kapatıldı ve sonrasında böyle bir felaketle karşılaştık. Binanın bodrum katı ve garaj bölümü tamamen sular altında kaldı” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284