Sınav Başarısını Artıran Kilit Nokta: Hızlı Okuma

Karaman'da hızlı okuma eğitimi veren Kamber Lafçı, sınavlarda çocukların okuduğunu anlaması ve başarılı olmaları konusunda hızlı okumanın önemini vurguladığı röportajımızda hızlı okuma eğitimi ile öğrencilere metinleri daha hızlı ve etkili bir şekilde okuma becerisi kazandırıldığını bu sayede sınav başarısının arttığını belirtti.

Sınav Başarısını Artıran Kilit Nokta: Hızlı Okuma

Karaman Hızlı Okuma eğitim kurumunda Hızlı Okuma Eğitmeni ve Türkçe Öğretmeni olan Kamber Lafçı: “Yaklaşık 8 yıldır hızlı okuma eğitimi ve paragraf çözme teknikleri eğitimi veriyorum. Hızlı okuma eğitimi, sadece akademik alana değil, günlük yaşamımıza da birçok fayda sağlar.”

SOHO İle Netlerinizi Artırın

“Hızlı okuma, farklı alanlarda kullanılabilen bir beceridir. İlkokullarda, ortaokullarda ve liselerde hızlı okuma eğitimi farklıdır. Aynı şekilde sınavlara hazırlık için sınav odaklı hızlı okuma teknikleri de mevcuttur. Özellikle 8. sınıf LGS ve 12. sınıf TYT-AYT gruplarına yönelik "SOHO" adını verdiğimiz sınav odaklı hızlı okuma eğitimi, çocukların net sayılarını artırmalarına ve paragraf sorularını çözerken hangi teknikleri kullanmaları gerektiği konusunda yardımcı olur.”

“Artık sınavlarda matematik, Türkçe ve fen gibi üç ana branşta okuduğunu anlama becerisi önemlidir. Çocukların okuduğunu anlama oranı, bu becerilerin temelini oluşturur. Biz öğrencilere sadece hızlı okuma değil, aynı zamanda anlayarak hızlı okuma becerisi kazandırmaya odaklanırız. Çünkü bir metni %100 okumakla %100 anlamak arasında büyük fark vardır.”

Kişiye Özel Program

“Hızlı okuma, diğer derslere de olumlu bir etki sağlar. Fizik, kimya, biyoloji, matematik, sosyal bilimler gibi derslerde hem çocuğun hız kazanmasına hem de metinleri daha iyi anlamasına yardımcı olur. Programlarımız her çocuğun ihtiyaçlarına ve ilgi alanlarına göre özelleştirilir. Birebir eğitimlerle her çocuğun hızlı okuma becerisini geliştirmeye çalışırız.Her öğrencinin kendine özel programlar ile hazırlanan hızlı okuma eğitimimiz haftada 3 gün olmak üzere toplam 80 dakika sürmektedir. Hızlı okuma sadece kelime sayısını artırmak değil, okunan metni anlama yeteneğini geliştirmekle ilgilidir. Çocuklar, bu beceriyi kazandıkça metinleri daha iyi anlar ve doğru sonuçlara ulaşma şansını artırır.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284