Bakanlık Duyurdu: Tüm Çocuklara Ücretsiz Olacak

“Masal Masal Türkiye” adlı mobil uygulama hayata geçti. Bu uygulama sayesinde çocuklar, Türk masallarını kolayca erişebilecek.

Bakanlık Duyurdu: Tüm Çocuklara Ücretsiz Olacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, çocuklar için büyük bir yeniliği hayata geçirdi. Ocak ayında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde sunulan “Masal Masal Türkiye” adlı mobil uygulama, çocukların psikolojik, sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerine katkıda bulunacak.

“Masal Masal Türkiye” Uygulaması: Türk Masallarına Kolay Erişim

Yeni uygulama ile artık cocuklar “Masal Masal Türkiye,” kapsamında Türk masallarına kolayca ulaşmasını sağlıyor. Uygulamada masallar, illere veya türlerine göre seçilebiliyor ve seslendirilmiş masallar İstanbul Türkçesi ve yöresel ağızlarla dinlenebiliyor. Bu yenilik, çocukların kültürel mirasla daha yakın bir bağ kurmalarını hedefliyor.

Çok Dilli Destek: Global Erişim İmkanları

Uygulama, içerik ve teknik açıdan zenginleştirilmiş özellikleriyle dikkat çekiyor. İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Farsça, Rusça, İspanyolca ve Japonca dillerinde çeviri ve seslendirme desteği sunarak, dünya çapındaki çocukların da masallara erişimini mümkün kılıyor.

Erişilebilirlik Çalışmaları: Her Çocuğa Eşit Fırsat

“Türk Masal Külliyatı Projesi” kapsamında, uygulama işitme ve görme engelli çocuklar için de erişilebilir olacak şekilde tasarlandı. Görme engelliler için 10 masal Braille alfabesiyle hazırlanırken, işitme engelliler için altyazı çalışmaları sürüyor. Ayrıca, masalların animasyon versiyonlarının yapılması planlanıyor.

Geleneksel Kültürü Yaşatan Etkinlikler

Proje çerçevesinde bu yıl çeşitli tiyatro, kukla, müzik ve edebiyat etkinlikleri düzenlendi. Geleneklere bağlı Türk kültürünü yaşatmanın amaçlandığı  “Masal ve Meddah Şenliği” gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

Eğitim ve Kitaplar: Çocukların Gelişimine Destek

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı tarafından hazırlanıp faaliyet gösterecek olan “Çocuklar için Türk Masallarından Seçmeler” adlı 1.500 kitaplık set, öncelikli olarak çocuk bakım kuruluşlarına gönderimi sağlandı. Ayrıca, 0-8 yaş arası çocukların bilişsel gelişimini desteklemek amacıyla çevrim içi ve ücretsiz “Masal Anlatıcılığı Eğitimi Kursu” sunulacak.

Daha fazla bilgi ve uygulamayı indirmek için Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı’nın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Detaylar için Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı web sitesini ziyaret edin.  Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284