Başkan Evcen’den Sert Eleştiri “Devletin Etkisizliği Lütuf Olarak Sunulamaz”    

CHP Karaman İl Başkanı Av. Ahmet Recai Evcen, Çiftçi ve üreticileri ilgilendiren, TMO'nun mısır alımına yönelik bütçesinin kalmadığı iddiasına karşılık şert açıklamalarda bulundu

Başkan Evcen’den Sert Eleştiri “Devletin Etkisizliği Lütuf Olarak Sunulamaz”    

CHP Karaman İl Başkanı Av. Ahmet Recai Evcen, son dönemde yerel basın organlarında çıkan ve iktidar partisi temsilcileri tarafından müjde olarak sunulan TMO’nun (Toprak Mahsulleri Ofisi) mısır fiyatı açıklamamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Evcen, TMO’nun mısır alımına yönelik bütçesinin kalmadığını ve kurumun ekonomik krizin etkisinden kurtulamadığını belirterek, devletin bu etkisizliğinin çiftçilere bir lütuf gibi sunulamayacağını ifade etti.

"Devlet Üreticisinin Yanında Olmalı"

Evcen, çiftçilerin buğday ve arpa fiyatlarından sonra, devletten beklediği desteği göremediğini vurgularken, “Devlet, üreticisini korumak zorundadır. Mısır fiyatı piyasanın üzerinde belirlenmeli ve çiftçilerin mağduriyeti önlenmelidir. İktidar, hiçbir şey yapmayarak çiftçinin daha kârlı çıkacağını iddia ediyor. Ancak çiftçiler artık zarar etmemekle yetiniyor, fayda beklemiyor” dedi.

"Müjde Olarak Sunulan Etkisizlik"

CHP Karaman İl Başkanı, iktidarın mısır fiyatı açıklamamasını müjde olarak sunmasının çiftçilerde hayal kırıklığına neden olduğunu ve AKP hükümetine olan güvenin kalmadığını belirtti. “Çiftçiler artık iktidardan bir ümit beklemiyor. Hükümetin bundan sonraki müjdesi, hiçbir şey yapmamak olacaktır” diyen Evcen, bu yaklaşımı eleştirdi.

"Zarar Eden Üreticilerin Durumu Ne Olacak?"

Evcen, buğday ve arpa üreticilerinin zararının karşılanmadığını ve iktidarın bu tutumu ile geçmişteki fiyatlamalarda hatalı olduğunu kabul ettiğini öne sürdü. “Eğer fiyat açıklamamak çiftçiye yarar sağlayacaksa, buğday ve arpa üreticilerinin zararını kim karşılayacak?” sorusunu gündeme getirdi.

"Çiftçinin Gücü Kalmadı"

Tarımda yapısal reformların acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Evcen, çiftçilerin ürünlerini tarlada bırakmaya ya da yollara dökmeye başladığını söyledi. Su krizi ve tarımsal üretimde planlamanın devlet güvencesi ile yapılması gerektiğini belirterek, “Çiftçilere verilebilecek tek müjde, AKP iktidarının sonlanması olacaktır” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284