Çarli Dayı ile Karaman'ın İl Oluşunun 35. Yılına Özel Röportaj

Karaman'ın ne zaman il olduğu hakkında vatandaşlarımızın bilgilerini ve düşüncelerini öğrenmek için mikrofonumuzu Karamanlılara uzattık. İsmet Paşa Caddesi ve Atatürk Parkı'nda gerçekleştirdiğimiz röportajda, Karaman’ın sevilen simalarından ve "Çarli" olarak tanınan Nazmi Asma ile konuştuk.

Çarli Dayı ile Karaman'ın İl Oluşunun 35. Yılına Özel Röportaj

Nazmi Asma'ya "Karaman kaç yılında il oldu?" sorusunu yönelttiğimizde, "80'li yıllarda il oldu" şeklinde bir tahminde bulundu. Biz de doğru bilgiyi paylaşarak, "Karaman, 21 Haziran 1989'da il oldu" dedik. Nazmi Asma bu bilgi karşısında, "Evet, 35 yıl olmuş il olalı" şeklinde yanıt verdi.

Karaman’ın il olmasının iyi ve kötü yanlarını sorduğumuzda, Nazmi Asma, "İyi yanı da var, kötü yanı da var" diyerek düşüncelerini paylaştı. İyi yanlarını açıklarken, "Amirimiz, memurumuz çoğaldı. Eskiden bir işimiz olduğunda Konya'ya gitmek zorunda kalıyorduk. Hastane için bile Konya'ya veya Ankara'ya gitmek gerekiyordu. Şimdi bu tür ihtiyaçlarımızı Karaman'da karşılayabiliyoruz" dedi.

Ancak kötü yanlarına değinirken, "Şehrimiz küçüktü, herkes birbirini tanırdı. Bu durumun iyi yanları vardı" ifadelerini kullandı. Son 35 yılda Karaman’da ve Türkiye genelinde birçok şeyin değiştiğini belirten Nazmi Asma, "Ananelerimiz, adetlerimiz gün gün değişiyor. Bu sadece Karaman’a has değil, Türkiye genelinde bir durum" dedi.

Gençlerin gidişatından endişe duyduğunu belirterek, "Gençlerimizin gidişatı iyi değil. Asayiş yetkililerinin bu konuyu ele almasını canı gönülden rica ederim. Türkiye genelinde gidişat iyi değil ama halimize şükrediyoruz" şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Bu röportaj ile Karamanlı vatandaşların şehirlerinin il oluşu ve yıllar içindeki değişimi hakkında görüşlerini ve endişelerini dile getirdikleri bir kesit sunmuş olduk. Çarli olarak tanınan Nazmi Asma'nın da belirttiği gibi, 35 yıl içinde Karaman'da çok şey değişti, bu değişimlerin hem olumlu hem de olumsuz yönleri oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284