Şeker konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri; Karaman, 13 Mayıs Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi anma etkinlikleri nedeniyle gündem dışı söz aldım, heyetinizi saygıyla selamlıyorum. Aynı zamanda, Engelliler Haftamızı ve 12 Mayıs Hemşireler Günü'nü de kutluyorum.
Karamanoğlu Mehmet Bey tahta oturduktan sonra sarayda farklı dil, pazarda farklı dil, ilim ortamlarında, ilim meclislerinde farklı dil olduğunu görüyor ve bununla ilgili bir ferman yayınlayarak fermanında "Şimden girü hiç kimesne kapuda ve divanda ve mecâlis ve seyrânda Türki dilinden gayrı dil söylemeye” diyerek Türkçemizi devlet dili olarak ilan ediyor.
Bu tarih 13 Mayıs 1277, şu anda 745'inci yılını kutlayacağımız bir tarih. O günden bugüne kadar Türkçemiz dünyada en çok konuşulan 5'inci dil olmuş ve 220 milyonun üzerinde insanının konuştuğu bir dil hâline gelmiştir. Aynı zamanda, duru Türkçesi ve yüzyıllar öncesinden gelen sevginin dili olan, aynı devirlerde yaşamış, Osmanlı tapularında dedesi İsmail Hacı'nın tekkesinin Karaman'da kayıtlı olduğuna dair bilgilerin olduğu, Evliya Çelebi'nin mesnevisinde mezarının Karaman'da olduğunu söylediği aynı zamanda Karaman isimli divanıyla Yunus Emre de Karamanlıdır. Bu sebeple, 13 Mayıs Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi anma etkinlikleri düzenlemekteyiz. Ben tüm Milletvekillerimizi Cuma günü yapacağımız etkinliklere davet ediyorum. Aynı zamanda, etkinliklerimize Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi'nden Çevre ve Doğal Kaynaklar ve Sağlık Komisyonu üye Milletvekillerimizi de Karaman'da ağırlayacağız.
2021 yılında UNESCO tarafından Yunus Emre Yılı, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle de Türk Dili Yılı ilan edilmişti. Pandemi sebebiyle çok verimli kutlayamadık ama bu yıldan itibaren inşallah en güzel şekilde kutlamaya devam edeceğiz.
Karaman, aynı zamanda Atatürk'ün ata yurdudur. Karaman, Mevlana'nın gençliğinin geçtiği, annesinin, kardeşlerinin Karaman'da metfun bulunduğu, "Anneme uğramadan bana ziyarete gelmeyin." dediği bir ildir.