"Elektrik Zammı Geri Çekilmeli"     

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, tarımsal üretimde kullanılan elektrikte yapılan yüzde 30'luk zammın geri çekilmesi çağrısında bulundu. Bayram, “Üretimin devamlılığı için giderlerin düşürülmesi için tarımsal üretimde kullanılan elektrikte yüzde 30'luk zamın geri çekilmesi devletimizden beklentimizdir” dedi.

"Elektrik Zammı Geri Çekilmeli"     

Bayram, Karaman Ovası'nda tarımsal sulamanın %90 oranında elektrik enerjisi ile yapıldığını belirterek, “Ödediği fatura katlanarak artan çiftçimiz bu zammı kaldıramaz” ifadesini kullandı.

Elektriğin sulu tarımın sürdürülebilirliği için önemine dikkat çeken Bayram, Karaman’da baraj sulama projelerinin hızlı bir şekilde aktif hale getirilmesi ve dış havzalardan su getirilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı. “Karaman çiftçisi, ne zamana kadar sondaj kuyusuna mahkum kalacak?” diye soran Bayram, son günlerde sıcaklıklarda yaşanan artışın sulamaya olan ihtiyacı artırdığını ve bu durumun çiftçinin elektrik faturasına yansıyacağını belirtti.

Bayram, kuyulardan çekilen suyun azalması endişesiyle, üretimin devamlılığı için çiftçinin giderlerinin düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Bu anlamda çiftçilere pozitif ayrımcılık uygulanması gerektiğini vurgulayan Bayram, tarımsal üretimde kullanılan elektrikte yapılan yüzde 30'luk zammın geri çekilmesini, maliyetlerin azaltılması ve üretimin sürdürülebilir kılınması bakımından devletin çiftçiye destek olması gerektiğini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284