Elma İç Kurduyla Mücadele

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, elma bahçelerinde kullanılabilecek biyoteknolojik bir mücadele yöntemi olarak Elma İç Kurduyla etkili bir şekilde mücadele edilmesini sağlayacak yeni bir yöntemi duyurdu. Müdürlük yetkilileri, bu yöntemin elma iç kurdu popülasyonunu azaltmak için etkili olduğunu belirtiyor.

Elma İç Kurduyla Mücadele

Elma iç kurdu larvalarının bahçelerde gelişimini tamamladıktan sonra tuzak bant yöntemiyle toplandığı belirtiliyor. Bu amaçla, ağaçların gövdelerine yerden 50-60 cm yüksekliğe kadar oluklu mukavva kuşaklar sarıldığı ifade ediliyor. Eylül ayına kadar ağaç gövdelerinde kalan karton kuşakların, içlerine giren elma iç kurtu larvalarıyla birlikte toplanarak imha edildiği bildiriliyor.

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, önümüzdeki yıllarda elma iç kurdu popülasyonunu kontrol altında tutmak için bu yöntemin uygulanacağını ve üreticilerin SMS ile bilgilendirildiğini açıkladılar. Ayrıca, mücadele yönteminin etkinliğini artırmak amacıyla elma bahçelerinde 1.döl çıkış zamanının belirlendiği ve üreticilere bu konuda teknik destek sağlandığı vurgulandı.

Bu yeni yöntemle ilgili bilgi veren yetkililer, üreticilere bol ve bereketli bir ürün dilediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284