Emekli Çiftçinin Mağduriyeti Giderilmeli

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, ÇKS’ye kaydı olan emekli çiftçilerimiz emeklilik ikramiyesinden mahrum edilmemesine vurgu yaptı.

Emekli Çiftçinin Mağduriyeti Giderilmeli

Başkan Mehmet Bayram sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Ziraat Odası kaydı devam eden ÇİFTÇİLERİMİZ bir seferlik ödenen 5 bin liralık ikramiye “çiftçiliğe, çalışmaya devam ediyor” diye ödenmedi. Kırsalda yaşayan Çiftçimiz emekli olunca üretimi bırakmaz, bırakamaz. Cumhurbaşkanımız lütfen tabanın sesini duyun size sağlıklı bilgi gelmiyor  7464 sayılı Kanunla alınan karar adaletli değil vebal taşıyor.

Vereceğiniz bir talimat ile alınan bu karar tekrar revize edilmeli ve emekli çiftçimizin mağduriyeti giderilmelidir. Bir çiftçi yaşı dolduğunda toprağı bırakamaz. Diğer mesleklerdeki emeklilik ile çiftçiliği bir tutmamak gerekir. Çiftçinin emekliliği torunlarıyla birlikte üretim yapmasıdır. Tüm yaşamı boyunca elde ettiği bilgiyi pratik olarak onlara aktarır. Çiftçiler Emekli Olmaz!

Bu ülkenin toprağını ekerek, hayvanını besleyerek, insanımızın karnını doyurmayı ömür boyu kendine iş edinmiş, ÇKS’ye kaydı olan emekli çiftçilerimiz 5.000 TL emeklilik ikramiyesinden mahrum edilmemelidir” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284