İsmet Paşa Caddesi’nde gerçekleştirdiğimiz röportajlarda 9 günlük tatilin sadece tatil beldesinin ekonomisini kalkındırmaya yönelik bir çalışma olduğunu insanların il dışına çıkması nedeniyle bayramda küçük şehirlerin hayalet şehre döndüğü düşüncesinde olduklarını söylediler. 9 günlük tatile gitmek için en az 30 bin TL gerekir diyen vatandaşlar turizm bölgelerine yüksek fiyatlarla gitmenin artık hayal olduğunu söylüyorlar.
Depremzede olduğunu ve deprem sonrası Karaman’a yerleştiğini belirten Ahmet İnce, “Karaman’ı çok güzel buldum ve insanları cana yakınlar. Burada yurtta kalıyorum bayram için bir planım yok. Yalnız yaşıyorum kimsem yok, bir planımda yok. Deprem felaketinin ardından yaşadığımız kayıplardan dolayı bayram anlamını yitirdi. Herkese iyi bayramlar diliyorum herkesin bayramı kutlu olsun. Herkese ailecek sağlık huzur ve mutluluk diliyorum. Parası olan bayramı tatili olarak değerlendirir ben dini açıdan doğru bulmuyorum. Bence dokuz gün tatil olması bir yerde iyi bir yerde iyi değil. İnsanların dinlenmesi açısından güzel ama gidip de tatil yerlerinde dini bayramlarda tatil yerlerinde geçirmek doğru değil. “dedi.
Yaşanan ekonomik buhranların ardından her yıl olduğu gibi bu yıl kurban ikramiyelerine değinen ve ismini vermek istemeyen bir vatandaşımız “Devletin verdiği 2 bin TL ile kurbanda ne alırım bir paça mı alırım bir boynuz mı alırım bilmiyorum. Para olursa bayram da insanlar tatile gidebilir. Herkes sandıkta ne verdiyse hak ettiğini yaşıyor.” dedi.
Âdem Şaşmaz, “Bayramın dördüncü günü Kıbrıs’tayım. Bayram tatilinde gezmek eğlenmek için Kıbrıs’a gidiyorum. Bayram ikramiyesini daha almadık. Bayram tatili dokuz gün olması bence iyi değil üç gün olması normaldir. Türkiye’nin gidişatı inşallah iyiye gider herkese iyi bayramlar dilerim.” dedi.
Bayramı bahçede çalışarak geçireceğini belirten Mehmet Aksoy: “Biz tarımla uğraşıyoruz. O nedenle bu bayramda tarlada çalışacağız. Tarımda işler süper. Bayram tatili dokuz gün olması bence az. Hepinizin bayramı kutlu olsun diyorum.” dedi
Eren Beyoğlu: “Bayramda akraba ziyaretini tamamladıktan sonra Taşucu’na tatile gideceğiz. Tüm Karaman halkının bayramını kutluyorum.” dedi.
Ekonomik olarak zor bir dönemden geçilmesine rağmen vatandaşların tatilden de geri kalmadığını düşünen İdris Kör: “Dokuz gün tatil gayet yeterli. Dokuz gün tatilde isteyen tatile gider, isteyen bayramlaşmak için akraba ziyaretine gider. Herkesin bayramını tebrik ederim herkese huzur, mutluluk ve vatanımıza milletimize huzur dilerim.”
Bayramda büyükleri ziyaret edeceğini belirten Musa Göktekin ise: “Bayramda kurbanımızı keseceğiz sonra akraba, eş, dost ziyaretlerini yapacağız. Dokuz günlük bayram tatili resmî kurumlarda çalışan vatandaşlara yarıyor. Özel sektör çalışanları çok anlam ifade etmiyor. Aynı fırsatın özel sektör çalışanı için de olması lazım. Kurban Bayramı vatanımıza, milletimize, devletimize hayırlara vesile olsun.“ dedi.
Necdet Yılmaz: “Hayvancılık alanında faaliyet gösterdiğimiz için önceliğimiz vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. İşlerimizin ardından akraba ziyaretlerini gerçekleştirir eş dost beraber vakit olacağız. Bayramda çalışmaya devam edeceğiz, bayram sonrası tatil ayarlamaya çalışacağız. İnşallah bayram sonu biz de tatile gideriz. Bayramınızı en işten dileklerimle kutlarım ellerinizden, gözlerinizden öperim hayırlı bayramlar.” dedi
“Parası olan için bayramda tatile gitme güzel” diyen Mustafa Kemal Karakışla: “Bayramda köylere giderek aile büyüklerimizi ziyaret edeceğim. Maddi imkanları uygun olan kişiler vatandaşlar bayramı tatil olarak tercih ediyor, uygun olmayan vatandaşlar için tatil bir hayal olarak kalıyor. Herkesin bayramı hayırlı olsun. “
Hatay’dan Karaman’a geldiğini söyleyen bir vatandaş: “Bayramda nasip olursa ailecek Hatay’a memleketimize gideceğiz. Tatil dokuz gün bence yeterli. Hepimizin bayramı mübarek olsun, şehit annelerimizin babalarımızın bayramı mübarek olsun. Sonra kendi ailemin sonra bütün annelerimizin babalarımızın ellerinden küçüklerimin gözlerinden öperim.” dedi.