Karaman'da Böğürtlen Bahçesi    

Karaman Tarım ve Orman İl Müdürü Hatice Bulut ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Koka, Sudurağı Beldesi'nde bulunan böğürtlen bahçesini ziyaret etti.

Karaman'da Böğürtlen Bahçesi    

Karaman Tarım ve Orman İl Müdürü Hatice Bulut ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Koka, Sudurağı Beldesi'nde bulunan ve 40 dekarlık alana kurulmuş olan böğürtlen bahçesini ziyaret etti. Bahçede, 32.000 adet Caddo ve Fonca böğürtlen çeşidinin dikili olduğu belirtildi.

Bahçe sahibi Erol Sözen ile bilgi alışverişinde bulunan Bulut ve Koka, toprağın su durumunu ölçüp, zamanında ve ihtiyaca göre bitkilerin sulandığı sulama sistemini inceledi. Bu sulama sisteminin, su kısıtı olan Karaman için örnek teşkil ettiği vurgulandı.

Ayrıca bahçenin, tamamının doluya ve sıcağa karşı file sistemi ile kapatıldığı gözlemlendi. İl Müdürü Hatice Bulut, bahçe sahibi Erol Sözen’e, böylesi bir bahçe kurulumu ile ilimize ve tüm ülkemize önder bir çiftçi oldukları için teşekkürlerini iletti.

Bu ziyaret, Karaman tarımının gelişimi ve modern tarım tekniklerinin yaygınlaştırılması açısından büyük önem taşımaktadır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284