Karaman'da Yağlık Ayçiçeği Hasadı Başladı  Rekolte Kaybı %50 Seviyesinde

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Ömer Koka ile birlikte, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında ekimi yapılan yağlık ayçiçeği tarlalarında hasada katıldı.

Karaman'da Yağlık Ayçiçeği Hasadı Başladı  Rekolte Kaybı %50 Seviyesinde

İl Müdürü Hatice Bulut, yaptığı açıklamada, 2024 üretim sezonu için Karaman’da "Yağlık Ayçiçeği Üretiminin Geliştirilmesi" projesinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kabul gördüğünü belirtti. Proje kapsamında 1.900.000 TL ödenek sağlanarak 109 üreticiye 6.400 dekar alanda kullanılmak üzere 320 torba yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı.

Mevsimsel Faktörler Verim Kaybına Yol Açtı

Dereköy’de gerçekleştirilen hasatta, haziran ayında yaşanan aşırı sıcaklar ve mevsimsel faktörlerden dolayı %50 rekolte kaybı yaşandığı ve dekardan ortalama 50 kg verim alındığı tespit edildi.

Doğal Afetlerden Zarar Gören Üreticiler İçin Çalışmalar Devam Ediyor

İl Müdürü Bulut, 2024 üretim sezonu içerisinde Karaman genelinde yaşanan kuraklık, sel gibi doğal afetlerden zarar gören tarım alanlarında İl ve İlçe Müdürlüklerine bağlı teknik ekiplerce hasar tespit çalışmalarının yapıldığını belirtti. Kuraklık nedeniyle tüm ürünlerde meydana gelen verim kayıplarının Bakanlığa iletildiğini ve üreticilerin zararlarının bir nebze de olsa karşılanması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284