KARAMAN'DA YILLIK 22.000 ANA ARI ÜRETİLİYOR    

Karaman ilinde ana arı üretimi yapan işletmeler, bölgenin arıcılık potansiyelini artırıyor. Karaman Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, il genelinde yılda 22.000 adet ana arı üretimi gerçekleştiriliyor.

KARAMAN'DA YILLIK 22.000 ANA ARI ÜRETİLİYOR    

Müdürlük yetkilileri, Hatice Bulut ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Ümit Çağlıyan, Karaman Arıcılar Birliği Başkanı Gürsel Yasan ile birlikte Yeşildere köyünde bulunan damızlık ana arı üretimi yapılan işletmeleri ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, Halil Gülcan ve ailesi tarafından işletilen bir işletme ziyaret edilerek, Kafkas, Belfaks, Karniol ve İtalyan ırklarından toplam 3000 adet ana arı üretimi hakkında bilgi alındı. Bu işletme, Türkiye'nin her iline ve Kıbrıs'a ana arı tedarik etmektedir. Ayrıca, arılarda suni tohumlama işlemi Havvanur Eriş tarafından gerçekleştirilmektedir.

Diğer bir ziyaret ise Mustafa Över ve oğlu Göktürk Över tarafından işletilen ve yıllık 15.000 adet ana arı üretimi yapılan Över Arıcılığı'na yapıldı. Üretilen ana arılar, Türkiye ve Kıbrıs pazarına sunulmaktadır.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut, "İlimizde bal üretiminin yanı sıra ana arı üretiminin de büyük önem taşıdığını, ziyaret ettiğimiz arıcılarımızın arasında kadın üreticiler ve genç arıcılarımızın olmasının sevindirici olduğunu belirtmek isterim. İl Müdürlüğü olarak yürüttüğümüz projelerle arıcılığı ve bal üretimini desteklemeye devam ediyoruz" dedi.

Bulut ayrıca, "Karadağ Bölgesi'nde hayata geçirdiğimiz 1.500.000 TL bütçeli Organik Arıcılık Projesi'nin Bakanlık tarafından onaylandığını ve ilk etapta 250 kovanın dağıtıldığını, yakın gelecekte 650 kovan daha dağıtılacağını belirtmek isterim. Arıcılarımız için projelerimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284