Karaman’da Bin 235 Kişiye İstihdam Sağlandı

Karaman Valiliği’nin sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımda İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2023 yılı 3. Olağan Toplantısı gerçekleştirildi.

Karaman’da Bin 235 Kişiye İstihdam Sağlandı

Karaman genelinde yürütülen istihdam, istihdamı koruma, geliştirme ve işsizliği önlemeye yönelik faaliyetlerin değerlendirildiği İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2023 yılı 3. Olağan Toplantısı, Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda 2023 Ocak-Haziran döneminde İŞKUR tarafından finanse edilen; 50 adet İşbaşı Eğitim Programı, 16 adet Toplum Yararına Program denetlenmiş olup; programlarda iptale veya ara vermeye neden olacak bir aykırılık tespit edilmediği ifade edildi.

Akabinde geçmiş toplantılarda alınan kararların gerçekleşme durumu değerlendirilerek 2023 Ocak-Haziran döneminde 1064 işyeri ziyareti, 4460 iş danışmanlığı, 57 meslek danışmanlığı, 13 grup görüşmesinin yapıldığı ve aynı dönemde ilimizde 1235 kişiye istihdam sağlandığı kaydedildi.

Toplantı, İİMEK Denetim ve Yürütme Kuruluna üye seçimi, Kadın Kooperatifçiliği ve Girişimciliği hakkında yapılan değerlendirmeler ile sona erdi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Fatih Eroğlu, Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan, KMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Ali Şahin, kurum amirleri ve STK temsilcileri de katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284