KMÜ’de İş Birlikleri Devam Ediyor

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, üniversitenin uluslararasılaşma politikası kapsamında Malezya’da bir dizi ziyarette bulundu.

KMÜ’de İş Birlikleri Devam Ediyor

Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, ilk olarak Malezya Teknik Doktora Birliğini ziyaret etti. Rektör Gavgalı ve kurum temsilcisi, lisansüstü öğrencilerin karşılıklı değişimi ve düzenlenecek ortak bilimsel etkinlikler kapsamında iş birliği anlaşması imzaladı. Ayrıca ilkine KMÜ’nün ev sahipliği yapması planlanan Güney Asya üniversitelerinin ve enstitülerinin de ortağı olacağı bir kongre serisinin düzenlenmesi konusunda da mutabakata varıldı.

Daha sonra Malezya Teknoloji Üniversitesi Kuala Lupmur kampüsünü ziyaret eden Rektör Gavgalı, Yapay Zeka Fakültesi, Malezya-Japonya Uluslararası Teknoloji Enstitüsü, Azman Hashim Uluslararası İşletme Yüksekokulu ve Uluslararası İlişkiler Ofisi temsilcilerinin hazır bulunduğu bir toplantıya katıldı. Toplantıda her iki ülke ve üniversitenin artarak devam eden ikili ilişkilerini farklı boyutlara taşımayı ve çeşitlendirmeyi amaçlayan projeler üzerinde duruldu. Bunun yanı sıra iki üniversite arasında karşılıklı öğrenci ve personel değişimini hedefleyen Erasmus+ ICM anlaşması imzalandı.

Temasları kapsamında Malezya Yükseköğretim Bakanlığı’nı da ziyaret eden Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, bakanlığa bağlı Politeknik ve Toplum Eğitimi Birimini ziyaret ederek, lisansüstü öğrencilerin değişimi, ortak müfredat, seminer, danışmanlık, araştırma ve yenilik alanlarında görüşmelerde bulundu. Politeknik ve Toplum Eğitimi Birimi Genel Müdürü ile mutabık kalınan alanları kapsayan bir ikili iş birliği anlaşması yapıldı.

Ziyaretler iyi dilek ve temennilerin ardından hediye takdimleri ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284