KONFERANSA YOĞUN İLGİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından ‘Besmelenin B’si konulu konferans düzenlendi.

KONFERANSA YOĞUN İLGİ

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Baykan, il ve üniversite protokolü, fakülte öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Hüseyin Selman Altın’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’nın selamlama konuşmasıyla devam etti.

Rektör Gavgalı, konferansı vermek üzere üniversiteye gelen Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfullah Cebeci’ye ve programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

“İnsanoğlu bir halifedir”

Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfullah Cebeci, ‘Kuran-ı Kerim’in tamamı Fatiha süresinde, Fatiha süresinin tamamı besmelededir. Besmelenin B’si ise Kuran-ı Kerim’i özetler. İnsanoğlu bir halifedir. Halifelik, Allah’ın insana verdiği bir şereftir. Allah, yeryüzüne göndermek için bir insanları bir de iblisin soyundan olan cinleri yaratmıştır. İnsan yeryüzündeki yetkisini Allah’tan alır. Besmele çekip “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla” dediğimiz zaman biz bu dünyada hiçbir şeye sahip değiliz, bu dünyanın yetkilisi adına yapıyoruz demek istiyoruz. Besmele çekerek aslında yetkiyi nereden aldığımızı söylüyoruz. Besmelenin B’si bütün hayatımızın özetidir ve Kuran-ı Kerim’in tamamını ihtiva eder. Besmele çekerek Kuran’da anlatılan hayatın içine giriyoruz ve ben Allah’ın yeryüzündeki halifesiyim demiş oluyoruz.” dedi.

Günümüzde Kuran’ı anlamada değil, yaşama iradesinde problem yaşandığını vurgulayan Prof. Dr. Cebeci, “Kuran-ı Kerim manaları ile tükenmeyen, eskimeyen ve okundukça bıkılmayan bir kitaptır.” ifadeleri ile sözlerine son verdi.

Konferans, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

YORUM EKLE

banner284