Şehit Yakınları ve Gaziler İçin Ücretsiz Seyahat Kolaylığı   

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları için ücretsiz seyahat haklarının kullanımını daha da kolaylaştırdı.

Şehit Yakınları ve Gaziler İçin Ücretsiz Seyahat Kolaylığı   

 Bakanlık ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. (TCDD Taşımacılık A.Ş.) Genel Müdürlüğü arasında imzalanan yeni protokol ile bu hak sahipleri artık bilet alımlarında büyük bir kolaylık elde edecekler.

Ücretsiz Seyahat Kartları ve Elektronik Biletleme

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü aracılığıyla verilen ücretsiz seyahat kartları, demiryolları, denizyolları, şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma hizmetlerinden yararlanma imkanı sunuyor. Artık bu kart sahipleri, TCDD Taşımacılık A.Ş. yolcu trenlerinde ücretsiz seyahat edebiliyor.

Yeni protokol kapsamında, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının bilgileri anlık olarak sistemde doğrulanacak. Önceden bilet almak için TCDD Taşımacılık A.Ş.’ye giderek kayıt yaptırma zorunluluğu bulunurken, bu yeni sistemle birlikte hak sahipleri artık elektronik ortamda, herhangi bir fiziksel kayda gerek kalmadan istedikleri zaman biletlerini alabilecekler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284