Tren Yolu Duvarı Vatandaşı Mağdur Etti

Karaman’da geçtiğimiz günlerde sağanak yağış sonrasında meydana gelen selden dolayı vatandaşlar, "Buraya bir çözüm üretilmeli tren yolu duvarı kapatıldı mahallemizi sel bastı" diyerek yetkililere seslendi.

Tren Yolu Duvarı Vatandaşı Mağdur Etti

Tren yolunun çevresine duvar yapıldığını ve mahalledeki su giderinin suyu çekmediğini belirten vatandaşlar duvar örülünce suyun gidecek yer bulamadığını ve evlerini su bastığını öne sürdü.

Yetkililer Buraya Bir Çözüm Üretmeli

Mahallenin göle döndüğünü belirten Murat Aktaş şunları söyledi: "Tren yolunun kenarındaki duvarı kapattılar. Orayı kapattıkları için su gidemedi ve evlerimizi su bastı. Bodrum kattaki evler tavana kadar suyla doldu. Bu asfaltı yapan arkadaşlara yaparken su basar demiştim ama 'emir bize böyle geldi' dediler, asfaltı yükselttiler. Rögarlar asfalt ile kapanınca su gidecek yer bulamadı ve evlerimize doldu. Bizim mahallemiz göl yatağına döndü. Komşumun eşyaları tamamen kullanılamaz hale geldi. Bazı komşularımız canını zor kurtardı. Yetkililer buraya bir çözüm üretmeli."

Tren Yolu Duvarı Kapatıldı ve Sel Bastı

Biriken yağmur sularının duvarı yıkması sonrasında garajlarını su bastığını belirten Yusuf Düzgün de şöyle konuştu: "Karaman merkez 238. sokakta şuan 2 garajımızın dibinde duvar vardı. Duvar yıkıldı ve biriken sular garaja doldu. Garajda 2 metreye yakın su birikti ve içeride 2 araba ve diğer eşyalarımız kaldı. Diğer günlerde yağmur yağışı olduğunda da garajı böyle su basıyor ve hiçbir önlem alınmadı. En son tren yolu duvarı kapatıldı ve sonrasında böyle bir felaketle karşılaştık. Binanın bodrum katı ve garaj bölümü tamamen sular altında kaldı."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284