Üreticilere 29 Milyon TL Değerinde Hibe Desteği Sağlandı            

Karaman merkeze bağlı 54 köy ile Sarıveliler, Ermenek ve Başyayla ilçelerinde yürütülen Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesi ve Kırsal Kalkınma yatırımları kapsamında hibe almaya hak kazanan üreticiler için İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde makine ekipman dağıtım töreni düzenlendi.

Üreticilere 29 Milyon TL Değerinde Hibe Desteği Sağlandı            

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut’un projelerle ilgili bilgi verdiği konuşması ile devam etti.

Akabinde hibe almaya hak kazanan üreticilere makine ve ekipmanların dağıtımının yapılmasının ardından alanda incelemelerde bulunarak hibe almaya hak kazanan üreticilerle bir süre sohbet eden Vali H.Engin Sarıibrahim, makine ve ekipmanların ilimiz ve üreticilerimiz için hayırlı olması temennisinde bulundu.

2024 yılında uygulanan hibe çağrıları kapsamında üreticilerimize; 29 Milyon TL hibeli merkez ilçede 110 adet, Sarıveliler ilçesinde 60 adet, Ermenek ilçesinde 60 adet ve Başyayla ilçesinde 20 adet sıvat olmak üzere toplamda 250 sıvat,  411 adet yatırım ve makine ekipman desteği  ve Kırsal Kalkınma Yatırımları kapsamında 9 Milyon hibeli 48 Basınçlı Sulama Sistemi desteği sağlanmıştır.

Proje kapsamında , 2024 yılında 17 yararlanıcıya 4.775.000 TL Çoban Barınağı Hibesi, 7 yararlanıcıya 1.250.000 TL Arıcı Karavanı Hibesi verilmesi planlanırken yıl sonu itibarıyla 12 Arıcı ve 40 Çobana yaklaşık 9 Buçuk Milyon TL hibe verilmesi planlanmaktadır.

Programa; İl Genel Meclis Başkanı Tamer Yıldızbaş, Ak Parti İl Başkanı Av.Murat Öztürk, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Elma Üreticileri Birliği Başkanı Celil Serim,köy muhtarları ve üreticilerimiz de katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284