Üreticilere Hibe Desteği Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanan Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında çiftçilere hibe ödemeleri devam ediyor.

Üreticilere Hibe Desteği Devam Ediyor

Ermenek, Sarıveliler, Başyayla ilçeleri ile Merkez ilçenin 54 köyünde uygulanan 2023 Yılı Hibe Programı, Bireysel Sulama Güneş Panelleri, Küçük Tarım Makinaları, Hayvan Çiftliklerini Geliştirme, Arıcı ve Çoban Barınakları konularında 992 başvurunun ardından 449 çiftçiyle Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında sözleşme imzalanarak hibe desteği sağlanmasına olanak tanıdı.

Proje kapsamında 252 çiftçi, hibe konusuna göre makine ekipman alımları ve yatırımlarını başarıyla tamamladı. Şu ana kadar tamamlanan çalışmalar sonucunda, çiftçilere toplamda 8,3 Milyon TL tutarında hibe ödemesi gerçekleştirildi. Hala devam eden hibe işlemleri çerçevesinde ise 197 çiftçiye 6 Milyon TL hibe ödemesi daha yapılacak. Projenin tüm faaliyetleri tamamlandığında, 2023 yılında çiftçilere toplamda 14,3 Milyon TL hibe desteği sağlanmış olacak. Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi, bölge çiftçilerine sürdürülebilir tarım ve kırsal kalkınma konularında önemli destek sağlamaya devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284