Bazi konular haftalarca gündemde kalirken bazi konular birkaç günde gündemden düser.
Ülkemizde basin yayin kuruluslari gündem konulari bulmada hiç sikinti yasamaz. Çünkü her gün yeni bir konu ülkenin gündemine cuk diye oturur. Adeta gündem konulari birbiriyle yarisir. Yeni gündem eski gündemin bayatlamasina müsaade etmez.
Medya ciddi bir kar alanidir. Müsteri, pazarlayacak ürün sikintisi çekmez.
Medya yeni konuyu takip etmede, gündemine almada geç kalirsa izleyici kaybeder o nedenle medya kuruluslari gündemin gerisin de kalmamak adina hemen yeni konunun pesine takilir.
Örnegin: Kürt meselesi, Cumhurbaskanligi seçimi öncesi enine boyuna konusup tartisilacakken ISID örgütünün Irak’taki ilerleyisi gündeme bomba gibi düstü.
Bizim gibi ülkelerde çok hizli gündemler degisir. Sürekli yeni bir konu üzerinde kafa yormak durumunda kalinir.
Gelismemis toplumlarda sürekli bir olaylar örgüsü mevcut. Yapisi geregi her an yeni bir olay olusabilecek potansiyele sahip.
Birde gündeme giremeyen irili ufakli olaylar ve konular var. Birçogu büyük olay ve konularin gölgesinde yok olup gidiyor.
Ülkede siyasi konular her zaman gündemde. Gündemin konusu bayatlayacak mi hemen siyaseti piyasaya sür. Her zaman alicisi vardir. Kimse çok fazla sorgulamaz. Nedendi? Niçindi? Derdi olmaz.
Ülkede bilim, sanat konulari çok fazla gündem olusturmaz veya çok fazla gündemde kalmaz. Haber arasinda verilir geçer.
Bir de sanal gündemler vardir. Özellikle toplum mühendisligi denilen organlar tarafindan üretilir. Toplum adeta istenilen kivama getirilmek için gündem olusturulur.
Toplum yüzde doksan dokuzu gündemin bilinçli bir sekilde üretildiginin farkina varmaz.
Aslinda gündem konularinin birçogu yukarida belirttigim tarzda verilir. Gündem konusu gerçektir de verilis sekli tasarlanmistir. Konu izleyici, okuyucu üzerinde nasil bir etki yaratacak o hesaplanir. Ona göre topluma servis edilir.
Anlayacaginiz ülkede her an her sey olabilir.