Suyundan mıdır, toprağından mıdır? Bilinmez; bizim ülkemizde kurtlar çok çabuk renk değiştiriyorlar; bakıyorsunuz bozkurtlar, hemen akkurt oluvermişler. Bu nedenle de bozkurtların, ne yaptıkları ve de ne yapacakları hiç belli olmuyor.
Yıllardır milliyetçi geçinenler, nutuk atmaktan öte bu millet için ne yaptılar, neyi ürettiler acaba?
Söyleyeyim: Yıllardır bu milliyetçi geçinenler; emeği, alın terini, özgürlüğü, bağımsızlığı, eşitliği ve adaleti savunan ve bunları gerçekleştirmek için mücadele veren solcuları taşlayıp, kovaladılar.
47 yıldır; toplum, ülke ve devlet için en ufak bir projesi olmayan; Orta Asya’daki Türkleri kurtarma ve “Türk Birliğini” kurma masallarıyla insanları avutan, siyasi partilerin yörüngesine girerek uydu bir parti durumundan kurtulamayan MHP, günümüzde de içine girdiği karanlıklardan aydınlanma isteğiyle şimdi de AKP’nin uydusu oldu…
MHP, nasıl olsa iktidara gelmemiz olanaksız; başkanlık rejimini fırsat bilip karambolden bir gol atalım, mantığı ile AKP’yi mi destekliyor acaba?
Bu atacağımız gol, de facto (fiili durum) durumundan yararlanıp bir şeyler de bizim olur mantığı mıdır, acaba?
MHP, düne kadar karşı olduklarını sürekli olarak bildirdikleri bir durumu, şimdi canhıraş destekleme durumundadır, neden?
Fiili durum, bir hukuksuzluk durumudur. Bu nedenle fiili duruma, destek vererek değil, hukuk içinde kalarak mücadele ederek son verilmesi gerekmez mi?
Ne yazıktır ki; Rus yönetimindeki Türkleri, Rus baskısından kurtarıp, “Türk Birliğini” kuracağı masallarını yıllarca anlatan MHP, AKP sayesinde Rusya ile ittifak durumuna geldi.
Hemen belirteyim: Alevi ve de Şiilere karşı olan AKP’de ne yazık ki; Şii İran ve Alevi Esad ile ittifak halinde…
Bana garip gelen bir durum da; MHP’nin, AKP’nin yörüngesine girip, AKP’nin uydusu olunca, CHP’ye saldırmaya başlamasıdır ve CHP’yi terör örgütleriyle eşitlemeye çalışmasıdır. MHP, böylece kendisini AKP’ye daha yaklaştığını mı göstermeye çalışıyor acaba?
MHP, böyle davranışlara girerek, kendisini AKP’ye daha yaklaştığını kanıtlama yerine, düne kadar savuna geldiği Parlamenter rejimi savunmasını sürdürerek, vatandaşlara yaklaşması, kendisi için daha yararlı olacaktır, kanaatindeyim.
Milliyetçi olduğunu sürekli olarak belirten bir siyasi parti, bir kişinin geleceği için değil; ülkenin ve milletin geleceği için siyaset yapar ve kararlar verir.
Bunun başka izahı var mıdır?
Evet, kişinin geleceği için değil de ülkenin geleceği için siyaseti ve kararları hangi kurtlar gerçekleştirecekler acaba?
Bozkurtlar mı, akkurtlar mı?
Evet, hangisi?
NOT: Yavuz Sultan Selim ile Şah İsmail arasındaki Sünni ve Şii çekişmesi, İran’ı Orta Asya’daki Türkler ile Anadolu’daki Türkler arasına aşılmaz bir duvar durumuna getirdi. Böylece Orta Asya’daki Türkler ile Anadolu’daki Türkler arasındaki bağlarda kopmuş oldu.
Ayrıca İran, Osmanlı aleyhine Kuzey’de Rusya, Güney’de de Portekiz ile anlaşarak, Osmanlıyı; Kuzey’den ve Güney’den baskı altına aldı. Batı’da Avusturya ile olumlu sonuç alınamayan savaşlar, Doğu’da da İran tarafından çevrilerek, askeri temellere dayalı olan Osmanlı içine kapanmak durumunda bırakılmıştır.
Sokollu, Don ve Volga nehirleri arasında kanal açmak istedi. Ancak Ruslar bunu engelledi. Acaba neden? Turan hayallerini yaşayanların bilgisine sunarım.