Kursta 300 saat teorik ve 150 saat uygulamali olmak üzere 450 saat egitim gören 19 kursiyer sertifika almaya hak kazandi.
Bölgenin aile danismanligi ihtiyacini karsilamayi hedefleyen kursta katilimcilar aile danismanligina giris ve temel kavramlar, temel psikolojik danismanlik becerileri ve aile danismanliginda kullanimi, aile danismanligi kuramlari, aile danismanligi yöntem ve teknikleri, evlilik süreçleri, ailede cinsellik kavrami, cinsel terapi uygulamalari, aile içi iletisim, davranis sorunlari ve aile danismanligi, krize müdahale stratejileri, çift terapisi, hukuki boyutuyla aile sorunlari ve müdahaleleri, vaka tartismalari alanlarinda egitim aldi.
Egitim Farkli Meslek Gruplarini Bir Araya Getirdi
Karaman'daki farkli meslek gruplarini biraraya getiren kursa sosyal hizmet mezunlari, çocuk gelisimi mezunlari, psikoloji mezunlari, psikolojik danismanlik ve rehberlik mezunlari, sosyoloji mezunlari, hemsirelik mezunlari ve tip mezunlari katildi.
‘Aile Danismanligi’ egitimini tamamlayan kursiyerlerin aile danismanligi merkezi açabilme ve kamu kurumlarinda aile danismani olarak çalisabilme gibi kazanimlarin yani sira kendi aileleri ve çevrelerinde aile içi iletisim ve ailesel sorunlarin çözümü konusunda rehberlik etmeleri hedefleniyor.