800 TOKİ Mağdurundan Bakanlığa Çağrı

Karaman'da TOKİ'nin "İlk Evim Arsa" projesi kapsamında hak sahibi olan 800 kişi, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için bakanlığa çağrıda bulundu.

800 TOKİ Mağdurundan Bakanlığa Çağrı

Kılbasan köyü, Karaman Merkez'e bağlı bir yerleşim yeri olmasına rağmen TOKİ tarafından yapılan düzenlemelerin hak sahiplerini mağdur ettiği iddia ediliyor. Şehir içi ulaşımın olmadığı bölgede yer alan TOKİ evlerinin, hastaları, öğrencileri ve çalışanları zorladığını ileri süren vatandaşlar, “Kılbasan köyü, siyasi haritaya göre Karaman Merkez olarak görünse de, hak sahiplerinin ve ailelerinin imkanları, ihtiyaçları ve kısacası yaşamları TOKİ tarafından dikkate alınmadan uygun görülmüştür. Şehir içi ulaşımının olmadığı bir yerin uygun görülmesi, hastaları, öğrencileri ve çalışanları mağdur etmiştir. Çünkü okullara, hastanelere ve işyerlerine ulaşım yalnızca şahıs araçları ile yapılmak zorunda olup bu durum, günlük 40 km yol gidecek ve aracı olmayan vatandaşları zor durumda bırakacaktır” ifadelerini kullandı.

Şahısların rantına mı açıldı?

Bölgede satılan şahıs arsalarının 3 kata kadar imar iznine sahipken, TOKİ tarafından halka sunulan arsalar tek kat imarlı olduğunu ve ve iki katı fiyatına satıldığını ileri süren TOKİ sakinleri ,  “O bölgede satılan şahıs arsaları 3 kata kadar imarlı iken halk için düşünülen TOKİ arsaları tek kata kadar imarlı olup şahıs arsalarına göre iki katı fiyatına satılmaktadır. Bu durum, TOKİ idaresinin şahısların rantına açıldığı düşüncesini uyandırmakta ve TOKİ'nin kötülenmesine neden olmaktadır” dedi.

800 Müstakil Arsa Hak Sahibi Durumdan Şikayetçi

Müşterek ve müstakil arsa hak sahiplerine farklı yerlerin verilmesi ile, müstakil arsa hak sahiplerine negatif ayrımcılık yapıldığını ileri süren vatandaşlar, “Müşterek ve müstakil arsa hak sahiplerine farklı yerlerin verilmesi ile müstakil arsa hak sahiplerine negatif bir ayrımcılık yapıldığı görülmektedir. Bundan dolayı, özellikle müstakil arsa hak sahipleri ortak bir platform oluşturmuştur. Bunun akabinde 800 müstakil arsa hak sahibi bu durumdan şikayetçi olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Bakanlığa Çağrı

Yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini isteyen TOKİ sakinleri, “Sayın Bakanımızın bu şekilde Karaman'da dağıtılan müstakil arsa sahiplerinin hepsinin mağdur olduğunu anlayacağını ve mağduriyetimizi gidereceğini ümit ediyoruz” ifadeleriyle bakanlıktan yardım istediklerini açıkladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284