Başkan Bayram'dan Önemli Çağrı “Küçük Ama Etkili Adımlar Atılmalı”

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, saha ziyaretlerinde hububat ekili arazilerde mangal yakılması ve alkol şişelerinin rastgele doğaya atılmasının ciddi bir sorun teşkil ettiğini belirtti.Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, yaptığı saha ziyaretlerinde hububat ekili alanların bulunduğu birçok bölgede mangal yakıldığını ve alkol şişelerinin rastgele doğaya atıldığını gözlemledi. Bayram, bu durumun çiftçiler için büyük bir risk oluşturduğunu ifade etti.

Başkan Bayram'dan Önemli Çağrı  “Küçük Ama Etkili Adımlar Atılmalı”


Bayram'ın açıklamaları şu şekilde:  "Bugün saha ziyaretlerimizde hububat ekili arazilerimizin olduğu birçok bölgede mangal yakıldığı ve alkol şişelerinin rastgele doğaya atıldığını gördük. Lütfen yaktığınız ateşleri söndürün. Keyifle yediğiniz içtiğiniz şeylerin çöpleri, bir başkasının keyfini kaçırmasın. Doğaya gelişi güzel atılan şişeler, güneş ısısından dolayı mercek görevi yaparak çiftçimizin büyük emeklerle yetiştirdiği hububat alanlarının yanmasına sebep olabilir."

Mehmet Bayram, temiz bir çevre için herkesin küçük ama etkili adımlar atması gerektiğini vurguladı. Bayram, doğanın korunması için şu önerilerde bulundu:

- Çöplerinizi, yiyecek ve içecek ambalajlarını yanınıza alın.

- Cam ve pet atıklarınızı doğaya bırakmayın.

- Hububat ve meyve ağaçlarını, doğal yaşamı koruyun, zarar vermeyin.

Bayram, "Doğayı koruyarak hem kendimize hem de üreticilerimizin gözü gibi baktığı mahsullere zarar vermemiş oluruz," diyerek sözlerini tamamladı.

Emeğe Saygı Göstermeliyiz

Mehmet Bayram, çiftçilerin büyük emeklerle yetiştirdiği ürünlerin zarar görmemesi için herkesin dikkatli olması gerektiğini belirtti. Doğayla iç içe geçirilen zamanın temiz ve düzenli alanlarda daha keyifli olacağını ifade eden Bayram, tüm vatandaşları çevreye duyarlı olmaya davet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284