“Av Turizmi” projesi sayesinde gelir elde edilmekte birlikte, istenmeyen yaban domuzlarından kurtulabileceğini söyleyen Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram açıklamasında: “ Karaman coğrafi yapısı, bitki örtüsü ve yaban hayatı bakımından av turizmine elverişli bir konumdadır. Bu sayede hem gelir elde edilebilir hem de istenmeyen yaban domuzlarından kurtulabiliriz. Karaman’da son yıllarda domuz istilası nedeni ile çiftçilerimiz ürün alamaz hale geldi ve tüm çaba ve gayretlere rağmen sürek avı düzenlenmesi konusunda sonuç alınamıyor. Çiftçinin başına bela olan domuzdan kurtuluşun çaresi "Av Turizmi" olmasını diliyoruz” dedi.
Av Turizmi Karaman'ı Bir Üst Katmana Geçirir
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ile irtibata geçilip av turizmi faaliyetleri düzenlenmesi gerektiğini dile getiren Başkan Bayram: “Yaban domuzuyla daha etkili mücadele etmek için av turizmi kapsamında yabancı avcılar davet edilirse hem köylerimize kaynak aktarılır hem de ürünlere önemli ölçüde zarar veren yaban domuzlarının sayısı kontrol altına alınabilir. Yabancı avcılar hem yivli silah ve daha geniş imkanları olan avcılar. Karaman genelinde avlak alanı belirlenerek av turizmi organizasyonu yapan şirketlerinin de ilgisini çekebilirsek, başta balkan ülkeleri olmak üzere domuz avı için Türkiye'yi tercih eden yabancı avcıları bölgemize çekebiliriz. Bu sayede hem gelir elde edilebilir hem de istenmeyen yaban domuzlarından kurtulabiliriz. Av turizmi şehrimizi turizm açısından bir üst katmana geçirebilir" dedi.
Şehrin Tanıtımına Katkı Sağlar
Av Turizmi ile avcılar değişik kültürleri tanımak ve değişik yerleri görme olanağı elde etmek istediklerini söyleyen Başkan Bayram: “Profesyonel avcılar değişik kültürleri tanımak istiyorlar ve av turizmi uygulamaları ile şehre katkı sağlıyorlar. Av Turizmi, turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, turizm hareketlerinin kırsala yayılması ve tüm yıla yayılması açısından sosyo-ekonomik kalkınmaya katkı sağlıyor. Bu uygulamalar yaban fotoğrafçılarının da ilgisini çekeceği için bir taraftan da şehrimizin tanıtımına olumlu etki vereceği kanaatindeyiz” dedi.
Son olarak Başkan Bayram Karaman’ın gelişmesine katkı sağlayacak olan “Av Turizmi” hakkında şu sözleri dile getirdi: “Bu derece zengin bir turizm potansiyeline sahip olan Karaman'da tanıtım, planlama, ulaşım, konaklama tesisleri gibi alt yapı hizmetleri ile eğitim ve organizasyon hizmetleri de zaman içerisinde gelişecektir. Ekonomik anlamda her yatırım, doğduğu yerden başlayıp çevresine kademeli olarak yayılan bir harcama ve gelir akımına yol açar. Tüketim harcamaları ile oluşan gelirin bir bölümü başka harcama kalemlerini oluşturmaktadır. Turizm harcamaları, çoğaltan etkisiyle, sektörün çeşitli dallarında ve turizmi besleyen yan sanayilerde (yiyecek-içecek, hatıra eşya endüstrisi vb.) yeni gelir halkaları oluşturabilir.
Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2021, 12:41